Supa crema de legume cu crutoane

de iolanda-elena in Supe, 9 Dec 2014 | 1635 vizualizari

 

Supa crema de legume coloreaza gastronomic perioadele lungi de post care necesita un grad sporit de inspiratie pentru a extinde optiunile culinare si a face viata mai frumoasa. Crema de legume este de asemenea binevenita si primavara cand apar primele legume de sezon, proaspete si gustoase, crescute natural, ce aduc beneficii importante organismului prin suplimentul de vitamine si minerale naturale dupa o iarna lunga

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare;
  • 2 morcovi;
  • 2 rosii;
  • o bucatica telina verde ;
  • jumate de ardei gras rosu;
  • patrunjel;
  • 1 ceapa ;
  • sare si piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu crutoane:

Curatam si spalam legumele, se taie in bucati mari si se pun in oala si adaugam apa, aveti grija sa fierbeti legumele in cat mai putina apa(,cat sa le cuprinda) pentru a nu pierde din gust deoarece nu veti putea folosi toata apa in care au fiert legumele pentru a nu obtine o crema prea lichida.


Crutoanele eu le fac simplu cu prajitorul de paine folosind felii taiate nu foarte subtiri si apoi le tai in cubulete. Le pun intr-o tigaie unsa cu o picatura de ulei si presor sare pe ele si le las 1-2 min.,devin foarte gustoase.


Dupa ce s-au fiert legumele,intr-un castron le scurgeti de zeama.


Dati legumele la blender si treptat ,treptat adaugati putina zeama pana obtineti consistenta dorita. Adaugati si cateva frunze de patrunjel verde apoi asezonati cu sare si piper


Atentie sa nu o tineti la blender prea mult pentru ca veti distruge intreaga structura vegetala si pierdeti din textura dar si din gust. Cel mai bine este sa puneti in blender de la inceput toate ingredientele si sa porniti aparatul doar pentru cateva secunde, mai amestecati cu lingura daca e nevoie atunci cand potriviti de sare


Gatire placuta!!



 

TIPS-URI

1

Daca aveti se mai poate adauga pastarnac si dovlecei

2

Daca nu tineti post se mai poate manca si cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

iolanda-elena 1

10.12.2014, 10:17

multumesc,

jolygina 1

17.12.2014, 11:35

iolanda-elena 1

17.12.2014, 14:04

merci jolygina (ce nume bestial ai)😀

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Supa italiana cu legume