Supa crema de legume cu crutoane

de iolanda-elena in Supe, 9 Dec 2014 | 3512 vizualizari

 

Supa crema de legume coloreaza gastronomic perioadele lungi de post care necesita un grad sporit de inspiratie pentru a extinde optiunile culinare si a face viata mai frumoasa. Crema de legume este de asemenea binevenita si primavara cand apar primele legume de sezon, proaspete si gustoase, crescute natural, ce aduc beneficii importante organismului prin suplimentul de vitamine si minerale naturale dupa o iarna lunga

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare;
  • 2 morcovi;
  • 2 rosii;
  • o bucatica telina verde ;
  • jumate de ardei gras rosu;
  • patrunjel;
  • 1 ceapa ;
  • sare si piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu crutoane:

Curatam si spalam legumele, se taie in bucati mari si se pun in oala si adaugam apa, aveti grija sa fierbeti legumele in cat mai putina apa(,cat sa le cuprinda) pentru a nu pierde din gust deoarece nu veti putea folosi toata apa in care au fiert legumele pentru a nu obtine o crema prea lichida.

Crutoanele eu le fac simplu cu prajitorul de paine folosind felii taiate nu foarte subtiri si apoi le tai in cubulete. Le pun intr-o tigaie unsa cu o picatura de ulei si presor sare pe ele si le las 1-2 min.,devin foarte gustoase. 

Dupa ce s-au fiert legumele,intr-un castron le scurgeti de zeama.

Dati legumele la blender si treptat ,treptat adaugati putina zeama pana obtineti consistenta dorita. Adaugati si cateva frunze de patrunjel verde apoi asezonati cu sare si piper

Atentie sa nu o tineti la blender prea mult pentru ca veti distruge intreaga structura vegetala si pierdeti din textura dar si din gust. Cel mai bine este sa puneti in blender de la inceput toate ingredientele si sa porniti aparatul doar pentru cateva secunde, mai amestecati cu lingura daca e nevoie atunci cand potriviti de sare

Gatire placuta!!

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti se mai poate adauga pastarnac si dovlecei

2

Daca nu tineti post se mai poate manca si cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supă thailandeză Tom Yom (vegetariană)