Supa crema de legume si rosii coapte

de Oana in Supe, 11 Oct 2011 | 2735 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Brandusei, excelenta a iesit supa, foarte apreciata de cei mici! Rosiile coapte pus ein supa au gustul bulionului facut de bunica in curte, in tuci, pe pirostrii, o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel
  • 2 morcovi
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa
  • o felie groasa de telina
  • o mana de sparanghel
  • o mana de fasole galbena
  • 2 cartofi
  • un kg de rosii de gradina
  • 25 g unt
  • 2 linguri smantana
  • o ceasca de orez fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume si rosii coapte:

Rosiile se spala si se taie pe jumatate, se aseaza cu partea taiata in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coc la foc mediu pana se rumenesc putin. Apoi se curata de piele si cotoare, se mixeaza bine si se trec prin sita.


Restul legumelor spalate se fierb in 3 litri de apa cu sare, apoi se scurg si se paseaza cu blenderul vertical. Legumele pasate se amesteca cu sucul de rosii coapte, se adauga untul si smantana si se adauga zeama in care au fiert legumele. Supa se adauga dupa preferinta, depinde cat de groasa/cremoasa doriti supa. Se pune supa-crema din nou pe foc mic, se adauga orezul fiert si se lasa sa dea un clocot.


Se serveste calda, cu busuioc proaspat si crutoane.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume si rosii coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

LUK 1

12.10.2011, 09:36

yummy

Oana 1

12.10.2011, 10:53

deliciousflavours 1

12.10.2011, 13:31

gustoasa si sanatoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de brocoli si dovlecel