Supa crema de peste

de cristeena20 in Supe, 22 Noi 2012 | 3216 vizualizari

 

O supa traditionala de aici..cu puternic gust de fructe de mare...

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste (file congelat e bun)
  • 5-6 creveti
  • 2 cepe
  • usturoi
  • 500 gr de cartofi
  • 5 morcovi
  • 4 rosii
  • apa inc are s-a fiert carapacele de creveti si pestele
  • coriandru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de peste:

In apa se pune la fiert pestele cu o ceapa, praz, coriandru si morcov- taiate rondele . Adaugam si carapacele de la creveti daca avem , cu capete cu tot -astea ii dau o savoare deosebita; daca nu avem adaugam un cub de supa de fructe de mare. Cand pestele e fiert se scoate si se taie cubulete. Se pune deoparte dar pastram apa.

Intr-o oala punem ulei de masline si calim usor legumele: morcovii, ceapa, cartofii, usturoiul, si rosiile decojite- toate taiate in bucati mai mari; adaugam apa de la peste cat sa acopere legumele. Punem sare, piper. Cand legumele s-.au inmuiat foarte bine se mixeaza cu blenderul. Adaugam la supa crema pestele maruntit si crevetii decorticati.

Pentru decor servim cu coriandru si un crevete intreg -flambat in putin ulei de masline si whisky (atentie la flacara)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de peste-0
Supa crema de peste-1

COMENTARII (11)

MonaMimi

MonaMimi 1

22.11.2012, 22:35

Bunica

Bunica 1

23.11.2012, 20:09

Na,ca am ratat cupa crema de peste!,dar mai ai o portie pentru maine....asa-i?

cristeena20

cristeena20 1

24.11.2012, 17:53

cu mult drag!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!