Supa crema de peste

de cristeena20 in Supe, 22 Noi 2012 | 3670 vizualizari

 

O supa traditionala de aici..cu puternic gust de fructe de mare...

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste (file congelat e bun)
  • 5-6 creveti
  • 2 cepe
  • usturoi
  • 500 gr de cartofi
  • 5 morcovi
  • 4 rosii
  • apa inc are s-a fiert carapacele de creveti si pestele
  • coriandru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de peste:

In apa se pune la fiert pestele cu o ceapa, praz, coriandru si morcov- taiate rondele . Adaugam si carapacele de la creveti daca avem , cu capete cu tot -astea ii dau o savoare deosebita; daca nu avem adaugam un cub de supa de fructe de mare. Cand pestele e fiert se scoate si se taie cubulete. Se pune deoparte dar pastram apa.


Intr-o oala punem ulei de masline si calim usor legumele: morcovii, ceapa, cartofii, usturoiul, si rosiile decojite- toate taiate in bucati mai mari; adaugam apa de la peste cat sa acopere legumele. Punem sare, piper. Cand legumele s-.au inmuiat foarte bine se mixeaza cu blenderul. Adaugam la supa crema pestele maruntit si crevetii decorticati.


Pentru decor servim cu coriandru si un crevete intreg -flambat in putin ulei de masline si whisky (atentie la flacara)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MonaMimi 1

22.11.2012, 22:35

Bunica 1

23.11.2012, 20:09

Na,ca am ratat cupa crema de peste!,dar mai ai o portie pentru maine....asa-i?

cristeena20 1

24.11.2012, 17:53

cu mult drag!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kedgeree cu peste, fasole pastai si spanac