Supa crema de rosii a la Jamie Oliver

de Anamaria Cook in Supe/Ciorbe, 14 Mai 2013 | 27651 vizualizari

 

Si sa continuam sirul supelor creme cu preferata mea: supa crema de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 2 tulpini telina
  • 2 cepe medii
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri de supa de pui sau legume pudra (eu am renuntat la ele)
  • 400 g conserva de rosii in bulion
  • 3 rosii coapte
  • o mana de busuioc proaspat
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii a la Jamie Oliver:

Tocati ceapa, morcovii, telina, si usturoiul apoi caliti in putin ulei de masline. Acoperiti oala cu un capac si lasati pe foc mic pentru 10-15 minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.

Cand legumele s-au calit adaugati 1,5 l pa calduta, pudra de legume sau pui (daca decideti sa puneti), rosiile taiate cuburi si conserva de rosii in bulion. Jamie spune ca putem adauga si cotoarele verzi ale rosiilor, acestea oferind un gust special supei, rosiile mele nu au avut cotoare dar am sa incerc data viitoare.  Potriviti de sare si piper, daca puneti cuburile in supa aveti grija acestea sunt destul de sarate...gustati inainte de a mai adauga sare.

Cand supa a inceput sa dea in clocot dati focul mic, acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba cam 10-15 minute. La final adaugati busuiocul tocat si cu ajutorul unui mixer vertical sau intr-un blender pasati legumele.

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii a la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu bulgur