Supa crema de sparanghel

de anca_rm in Supe, 14 Mar 2019 | 579 vizualizari

 

In gradina am avut in primavara sparanghel. Am mancat cu oua, infasurat in bacon si facut la gratar, ca si garnitura dar pentru ca a fost destul de mult am pus si in congelator cateva pungi.
Am hotarat sa fac cu el o supa crema gustoasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr sparanghel congelat
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 lingura ulei
  • 150 ml smantana
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 ling nucsoara razuita
  • sare dupa gust
  • Extra:
  • parmezan

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sparanghel:

Curatam ceapa si cartofii si le spalam cu apa rece.


Ceapa o taiem solzisori iar cartofii cubulete mai mici, ca sa fiarba repede.


Intr-o oala mai mica (am facut doar 2 portii de supa ) am pus uleiul si am calit in el ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat putin, am pus cartofii si i-am calit si pe ei putin, unele bucati au prins culoare. Punem si putin ardei rosu taiat cubulete.


Peste legumele calite am adaugat 750 ml apa si am lasat sa fiarba. In loc de apa se poate folosi supa de carne sau de legume. Cand cartofii sunt fierti, adaugam sparanghelul taiat in bucati mari. Tulpina o taiem mai mica, varfurile mai mari. Nu am decongelat sparanghelul inainte.


Adaugam condimente si lasam sa dea cateva clocote.


Luam de pe foc si cu ajutorul blenderului sau a unui mixer facem supa crema.


Punem din nou pe foc si adaugam smantana. Lasam sa dea un clocot si potrivim la gust.


Servim fierbinte cu parmezan razuit deasupra si crutoane sau paine prajita.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

daca doriti o supa crema de post in loc de smantana puteti pune cream vegetala de soia, orez etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Tabita _ 1

14.03.2019, 19:12

Buna supa!

Gabriela_Gh 1

14.03.2019, 20:21

Îmi place! Bun!

dantes 1

15.03.2019, 10:25

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi

ieri la 21:27

Sandwich cu avocado si peste

de Rocsi 9

ieri la 19:10

Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya 4

ieri la 17:02

Ciorba de gulioare

de dantes 5

ieri la 10:13

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu iaurt