Supa crema Du Barry

de Catalina L in Supe, 5 Mar 2016 | 4674 vizualizari

 

Va propun o reteta delicioasa de supa crema de conopida .
Este o reteta clasica a bucatariei franceze.
Regelui  Louis XV ii placea foarte mult conopida in sos.
Cum se obisnuia la acea epoca, a denumit acest fel de mancare dupa numele favoritei lui contesa Du Barry.
Mai multe retete cu conopida sunt denumite astfel « à la Du Barry » .
 
Aveti aici reteta oficiala livrata de un curs gratuit de bucatarie organizat de specialisti francezi- MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course).
6 saptamani de curs : 1 - legumele, 2 - oua, sosuri, 3 - carnea, 4 - pestele, 5- patiserie
Fiecare saptamana trebuie trecut un test si realizata o reteta. 
Ultima saptamana un test global de 50 intrebari. Cei care vor reusi vor obtine o atestare.
Va prezint reteta care trebuia realizata dupa prima saptamana de curs.

 

INGREDIENTE

  • 30 g unt
  • 1 praz (partea alba)
  • 2 linguri de faina
  • 1 l de fond de pui/vitel de casa (sau 1l de apa si 1 cub Knorr de pasare)
  • 500 g conopida
  • 2 linguri smantana
  • verdeata tocata
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema Du Barry:

Se curata, se spală și se taie marunt prazul .Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Rezevam cateva vârfuri mici. Punem la calit in unt prazul. Adaugam faina si amestecam bine sa nu prinda culoare. Varsam apa fiarta si adaugam cubul de pui. Adaugam buchetele de conopida. Acoperim si fierbem la foc potrivit timp de 40 de minute.

Intre timp se fierb în apă sărată , vârfurile de conopidă- 5 minute. Verificam si daca sunt fierte le spalam in apa rece si le punem la scurs.

Cand conopida este fiarta, mixam totul bine. Se poate trece printr-o sita dacă este necesar.  Se pune crema obtinuta pe foc, adaugam smantana si verificam de sare si piper.Crema este gata, serviti fierbine si decorati cu vârfurile de conopidă si un pic de verdeata tocata.

O reteta simpla si delicioasa pe care v-o recomand cu caldura.

TIPS-URI

1

daca aveti 1 l de fond de pui de casa este si mai gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema Du Barry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

elucubratiiculinare 1

06.03.2016, 19:51

interesant

anca_rm 1

07.03.2016, 09:28

foarte buna trebuie sa fie , o sa incerc

Rahela Velicu 1

12.04.2016, 22:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida