Supa crema Du Barry

de Catalina L in Supe, 5 Mar 2016 | 1335 vizualizari

 

Va propun o reteta delicioasa de supa crema de conopida .
Este o reteta clasica a bucatariei franceze.
Regelui  Louis XV ii placea foarte mult conopida in sos.
Cum se obisnuia la acea epoca, a denumit acest fel de mancare dupa numele favoritei lui contesa Du Barry.
Mai multe retete cu conopida sunt denumite astfel « à la Du Barry » .
 
Aveti aici reteta oficiala livrata de un curs gratuit de bucatarie organizat de specialisti francezi- MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course).
6 saptamani de curs : 1 - legumele, 2 - oua, sosuri, 3 - carnea, 4 - pestele, 5- patiserie
Fiecare saptamana trebuie trecut un test si realizata o reteta. 
Ultima saptamana un test global de 50 intrebari. Cei care vor reusi vor obtine o atestare.
Va prezint reteta care trebuia realizata dupa prima saptamana de curs.

 

INGREDIENTE

  • 30 g unt
  • 1 praz (partea alba)
  • 2 linguri de faina
  • 1 l de fond de pui/vitel de casa (sau 1l de apa si 1 cub Knorr de pasare)
  • 500 g conopida
  • 2 linguri smantana
  • verdeata tocata
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema Du Barry:

Se curata, se spală și se taie marunt prazul .Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Rezevam cateva vârfuri mici. Punem la calit in unt prazul. Adaugam faina si amestecam bine sa nu prinda culoare. Varsam apa fiarta si adaugam cubul de pui. Adaugam buchetele de conopida. Acoperim si fierbem la foc potrivit timp de 40 de minute.


Intre timp se fierb în apă sărată , vârfurile de conopidă- 5 minute. Verificam si daca sunt fierte le spalam in apa rece si le punem la scurs.


Cand conopida este fiarta, mixam totul bine. Se poate trece printr-o sita dacă este necesar. Se pune crema obtinuta pe foc, adaugam smantana si verificam de sare si piper.Crema este gata, serviti fierbine si decorati cu vârfurile de conopidă si un pic de verdeata tocata.


O reteta simpla si delicioasa pe care v-o recomand cu caldura.

 

TIPS-URI

1

daca aveti 1 l de fond de pui de casa este si mai gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema Du Barry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

elucubratiiculinare 1

06.03.2016, 19:51

interesant

anca_rm 1

07.03.2016, 09:28

foarte buna trebuie sa fie , o sa incerc

noiinbucatarie 1

12.04.2016, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata