Supa cu galuste

de deyutzky in Supe, 10 Sep 2015 | 3489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • carne de pui (eu am avut un piept de pui)
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei capia
  • o felie de telina
  • sare dupa gust
  • patrunjel
  • Pentru galuste:
  • aprox.120 g gris
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • un varf de cutit de praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste:

Spalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele intregi sau taiate bucati mari, pe care le-am spalat si curatat inainte. Acoperim oala cu un capac si le lasam sa fiarba.

Intre timp ne ocupam de galuste: intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Intr-un bol batem ouale cu un tel, adaugam apa, uleiul si sarea si amestecam bine. Adaugam grisul in ploaie si amestecam incontinuu pana ajungem la consistenta dorita. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa.Daca vi se pare prea subtire, mai adaugati putin gris. Adaugam la final si praful de copt si amestecam. Lasam compozitia deoparte pentru 10 minute, pentru a se ingrosa putin.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, tragem oala cu apa de pe foc si cu ajutorul unei lingurite, luam din compozitie si scufundam in apa fierbinte(eu m-am ajutat de 2 lingurite pentru a se desprinde mai usor compozitia).

Dupa ce am terminat de facut toate galustele, acoperim oala cu un capac si o dam pe foc mic pentru inca 10 minute, apoi turnam peste galuste o cana cu apa rece. Le mai lasam la fiert pentru aprox. 5 minute, apoi le scoatem pe un platou.

Dupa ce carnea si legumele au fiert, le scoatem pe un platou, apoi strecuram supa.

Dupa ce am strecurat supa, adaugam legumele taiate bucati mari(eu carnea am folosit-o pentru un alt fel de mancare, dar voi o puteti pune inapoi in supa), galustele si sare dupa gust. Deasupra presaram patrunjel verde.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de varza