Supa cu leurda si salata verde

de mihaelar63 in Supe, 30 Apr 2010 | 4376 vizualizari

 

sa profitam din plin cat avem leurda , eu o cunosc sub denumirea de aisor datorita cu gustul asemanator cu usturoiul verde . Se spune ca si ursul trezit din hibernare , prefera in primul rand ca sa-si revina , leurda .Contine , vitamina A, vit C , caretnoizi , fosfor , calciu , natriu , fier , cupru , fluidifica sangele participand la dilatarea si pastrarea elasticitatii vaselor de sange [ combate arteroscleroza ] .sporeste capacitatea de memorare si de concentrare consumata constant .este purifianta si tonifianta general .

 

INGREDIENTE

  • 1legatura leurda
  • 1 salata verde creata
  • 1 morcov
  • 1  ceapa
  • 1 ardei kapia mic
  • 4 catei usturoi 
  • 300 gr  bacon [foarte usor afumat ]
  • sare 
  • 50 ml ulei
  • piper
  • 1 ou
  • 100 gr smantana
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu leurda si salata verde:

1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile .


2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ] se feliaza si se prajesc 1-2 min in ulei .


3. se adauga 3 l apa si se lasa sa clocoteasca 10 min .


4. oul se bate cu smantana , se dilueaza cu zeama calda si se adauga la supa .


5. se taie verdeata fideluta si se pune in oala, se pipereaza. , imediat se opreste fierbera .


6. se acreste cu zeama de lamaie si sare dupa gust .

 

TIPS-URI

1

leurda este delicioasa are un usor gust acrisor - usturoiat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu leurda si salata verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

nadina73 1

30.04.2010, 13:26

e super buna ciroba de sala si cu mamaliguta e grozava 5 furcu mihaela

Sylvia 1

01.05.2010, 00:25

O ciorba pe sufletul meu, toate furculitele si felicitarile. Este excelenta, nu am mancat niciodata combinata dar cred ca e minunata , leurda este de vis....aici nu gaesc din pacate. In Romania abia asteptam sezonul . Ii si trimit reteta mamei mele ca sigur va fi incantata sa o testeze

Dana Cristea - pusikmea 1

12.05.2010, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulion

de Lau 9

la 13:00

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

 Salau cu prosciutto ,rosii uscate si usturoi

ieri la 23:56

RETETA RECOMANDATA
Supa de bere