Supa cu peste afumat a la Sara

de mihaelar63 in Supe, 28 Mar 2015 | 3605 vizualizari

 

Daca a fost vineri , a fost si supa de peste . Astazi va propun o supa de peste inspirata din retetele chefei Sara Moulton . Reteta intiala prevedea stoc de pui [ este foarte gustos gatit asa dar se pierde din gustul pestelui ] si lapte [ am folosit smantana , lapte lipsa :d ] . Am inlocuit cartofii cu orez . In rest am respectat ingredientele si procesul de preparare . Sara spune ca este o supa irlandeza . Sotul inainte a protestat sa mai las experientele , dupa nu mai pridedea cu laudele .!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri unt
  • 1 praz
  • 1 ardei kapia
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri orez
  • 1 lingurita cimbru verde tocat [ sau uscat ]
  • 500 gr varza verde taiata fideluta
  • 300 gr macrou afumat
  • 200 gr smanatana
  • 1 lamaie-zeama
  • sare
  • piper
  • boia afumata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu peste afumat a la Sara:

Prazul feliat, se inmoaie in untul fierbinte . Adugati ardeiul kapia spalat, curatat . si feliat.

Puneti faina , amestecati putin si diluati treptat cu 2 l apa . Sarati .

Se pune cimbrul ,orezul si varza taiat fideluta .

Dupa 10 minute de fiert se pune smantana amestecata cu zeama calda .

Piparati ,puneti in supa bucatile de macrou afumat .

Acriti dupa gust cu zeama de lamaie .

La servit presarati deasupra  cimbru verde , rondele de praz si boia afumata .

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice peste mai gras afumat . Cel mai bun ar fi somonul >:D<

2

Cimbrul verde poate fi inlocuit cu cimbru uscat sau cimbrisor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu peste afumat a la Sara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

29.03.2015, 23:55

Normal ca place la Motan <<

mihaelar63 1

29.03.2015, 23:55

Dantes

mihaelar63 1

29.03.2015, 23:56

Diana ma bucur ca ti-am trezit interesul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de peste ca la Szeged