Halászlé -Supa ungureasca de peste

de MOKUSKA in Supe, 5 Mai 2015 | 1612 vizualizari

 

Este o supa traditionala din Ungaria. Nu seamana deloc cu borsul de peste, dar mie imi place foarte mult pentru ca este picant.

 

INGREDIENTE

  • peste (am folosit 500 g file de crap, cap si coada)
  • 2 ardei gras
  • 2 rosii
  • 3 cepe
  • piper
  • ardei capia tocat de la borcan 2 linguri (daca nu aveti este suficient doar ardeii gras)
  • boia iute si dulce dupa gust
  • 2 cuburi de Halászlé kocka (gasiti la raionul Specific Unguresc in supermarket)
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • sare dupa gust
  • cca 2 l apa
  • Pentru servire: taitei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halászlé -Supa ungureasca de peste:

Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora.


Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au cazut de pe peste le scoatem, restul de ingrediente fierte bine le pasam prin strecuratoare. Vom obtine o supa mai groasa pe care o punem din nou la fiert (daca a scazut apa mai adaugam putin). Adaugam si feliile de crap file la fiert. Lasam sa fiarba cca 10 minute, pana fierbe pestele.


Taiteii se fierb in apa cu sare.


Supa se serveste foarte fierbinte, iute si cu taitei fierti.



 

TIPS-URI

1

nu va recomand daca nu va place mancarea picanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Halászlé -Supa ungureasca de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

laura_n 1

05.05.2015, 16:54

imi surade reteta!

MOKUSKA 1

06.05.2015, 10:05

Multumesc

mihaelar63 1

12.05.2015, 22:38

Cum sunt fan ciorbe de peste imi intra in vizor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Kedgeree cu peste, fasole pastai si spanac