Supa cu verdeturi, linte si orez

de aziz in Supe, 4 Apr 2012 | 2345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • jumatate kg carne tocata de care doriti eu am pus de pui
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri marar tocat
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa tocata
  • un catel de usturoi tocat
  • 100 gr linte galbena inmuiata
  • 100 gr orez inmuiat(reteta specifica orez egiptean)
  • 2 cani supa de pasare eu am pus mai mult cam 4 cani
  • o lingura menta tocata
  • o lingura patrunjel tocat
  • o lingura coriandru tocat
  • o lingura spanac tocat
  • o lingurita sofran (eu nu am avut am inlocuit cu turmeric)
  • o cana iaurt
  • 2 linguri faina
  • o lingura suc de lamaie
  • pentru servit felii de lamaie si ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu verdeturi, linte si orez:

Carnea tocata se amesteca cu sare piper ,marar tocat si coaja rasa de lamaie se lasa la odihnit 10 minute, dupa care se formeaza bilute care se coc pe hartie de copt la cuptor pana devin aurii.


Intr-o oala punem 2 linguri de ulei la sfarait :)) adaugam ceapa si usturoiul si lasam pana devin stravezii. Punem si orezul care a stat la inmuiat in apa fierbine si apoi clatit cu apa rece (nu folositi orez precum basmati as propune yasmin) la fel si lintea galbena. Se adauga treptat din supa de pasare (eu am facut-o din tacamuri de pasare si legume ). Iaurtul se amesteca cu sofranul inmuiat in 2 linguri apa calda sau turmeric cum am pus eu si putin suc de lamaie si se amesteca bine.


Desfacem cele doua linguri de faina (eu zic ca mergea si una singura) in putina apa rece si amestecam cu iaurtul. Cand lintea si orezul sant fierte se adauga iaurtul si verdeturile tocate, se mai da un clocot de un minut si gata de servit. Acum la servit se dauga bilutele din carne si suc de lamaie, iar cui ii place desigur si ardei iute verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu verdeturi, linte si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

aziz 1

05.04.2012, 10:14

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:55

bun,bun

deyutzky 1

10.04.2012, 01:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte rosie