Supa de ardei umpluti

de Panacris in Supe/Ciorbe, 27 Aug 2015 | 3516 vizualizari

 

Ceva indeit aduc acum. E adevărat că fac mai mereu, mai ales vara, dar nu mi s-a părut că ar avea interes. Acum pentru că am propus o provocare pe blogul meu, în proiectul Traditie si gastronomie romaneasca și am propus ca tema lunii Ciorbe/Supe, am propus și supa asta, care de altfel pare a fi ardei umpluți cu zeamă lungă;) fără copacere la cuptor ;) Sper să vă placă și măcar să aveți intenția de a proba, o dată în viață ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru supă:
  • morcovi 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ouă 1 bucată,
  • bulion de roșii 200 g,
  • 2 linguri smântâna pătrunjel verde,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat
  • boia de ardei dulce.
  • Ingrediente pentru ardei:
  • carne tocată amestec vită+porc 500 g,
  • orez cu bob rotund 100 g,
  • ouă 1 bucată, sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • roșie 2 bucăți,
  • ardei grași 8 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, într-un vas înalt, de cca. 4000 ml, până devin translucide, se asezonează de sare, piper si boia, apoi se adaugă apă și se lasă la fiert la foc mic.

Între timp ne ocupăm de pregătirea ardeilor. Ceapa și morcovul se curată, apoi se dau pe răzătoarea fină. Se pun la călit în ulei de măsline, cca. 5 minute, se adaugă carnea tocată, orezul ales și spălat lăsându-se la foc mic, cca. 10 minute, până se evaporă tot lichidul. După ce s-a răcorit compoziția de carne se adaugă oul, se asezonează de sare, piper și boia de ardei dulce.

Ardeiilor li se taie cotorul, se curată de semințe și se umple cu amestecul de carne, apoi li se pune capac câte o felie de roșie.

După ce supa a început să clocotească, se adaugă ardeii umpluți și se lăsă la fiert, la foc mic cca. 30 de  minute, semiacoperit. Dacă mai este nevoie se mai adaugă apă cât să depășească înălțimea ardeilor.  

După ce s-au fiert ardeii se prepară un sos, din: ou, bulion și smântână, ce se adaugă ușor, ușor în supă ca să nu se taie și să se obțină o textură fină. Supa se servește fierbinte, presărată cu pătrunjel și cu smântână. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa vieneza de cartofi