Supa de cartofi cu smantana si chimen

de mihaelar63 in Supe, 19 Feb 2016 | 1149 vizualizari

 

Cam asa merge la mine cu ciorbe / supe: una rosie, una alba, una limpede. Acum i-a venit randul celei albe  :D. O alta regula este sa nu semene una cu alta. De data aceasta am personalizat supa de cartofi cu chimen . Osul afumat l-am pus sa fiarba de decor :D Asta sa ma asigur ca-mi dau like unii amatori de asa ceva. II stim noi care :)))
 

 

INGREDIENTE

  • 1 os afumat cu carne pe el
  • 6 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 ardei iute portocaliu
  • 1 tija telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri otet de la ardei iuti conservati in otet - optional
  • patrunjel verde
  • codite ceapa verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de cartofi cu smantana si chimen:


  1. Se spala bine cu apa fierinte osul afumat. Eu nu l-am oparit pentru ca era proaspat afumat, doar de o saptamana.

  2. Legumele se curata si se spala.

  3. Osul se pune la fiert in 3 l de apa.

  4. Morcovii se taie rondele.

  5. Telina si ardeiul kapia se taie cuburi.

  6. Cartofii se taie cuburi potrivite.

  7. Ardeiul iute s taie rondele.

  8. In oala unde fierbe osul se aduga morcovii, ardeiul Kapia, telina, ceapa intreaga, chimenul si foaia de dafin.

  9. Sare nu se pune la inceputul fierberii pentru ca afumatura este sarata .

  10. Se lasa sa fiarba totul pana cand morcovii sunt aproape patrunsi.

  11. Acum se pun cartofii in supa. Mie imi place sa-i pun pe masura ce-i curat si tai. Astfel obtin grade diferite de fierbere. Unii vor ramne intregi. Cei pusi prima data vor fi mai sfarmati si vor da consistenta supei .

  12. La sfarsitul fierberii se dilueaza smantana cu zeama fierbinte, se amesteca si se pune in supa inapoii cu grija, amestecand.

  13. Se scoate osul din zeama si se alege carnea. Se portioneaza si se pune in fiecare farfurie la servit .

  14. Gustati supa si sarati daca este nevoie. Acriti cu otet iute de la ardeii iuti conservati, daca doriti.

  15. Ceapa se scoate si se arunca.

  16. Introduceti in zeama verdeata si ardeiul iute .

  17. Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Nimic nu se pierde totul se transforma -

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi cu smantana si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

mirela0911 1

20.02.2016, 20:38

Buna supa!

Catalina L 1

20.02.2016, 21:10

delicioasa

Panacris 1

28.02.2017, 18:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa cu galusti