Supa de cartofi cu smantana si chimen

de mihaelar63 in Supe, 19 Feb 2016 | 5359 vizualizari

 

Cam asa merge la mine cu ciorbe / supe: una rosie, una alba, una limpede. Acum i-a venit randul celei albe  :D. O alta regula este sa nu semene una cu alta. De data aceasta am personalizat supa de cartofi cu chimen . Osul afumat l-am pus sa fiarba de decor :D Asta sa ma asigur ca-mi dau like unii amatori de asa ceva. II stim noi care :)))
 

 

INGREDIENTE

  • 1 os afumat cu carne pe el
  • 6 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 ardei iute portocaliu
  • 1 tija telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri otet de la ardei iuti conservati in otet - optional
  • patrunjel verde
  • codite ceapa verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de cartofi cu smantana si chimen:

  1. Se spala bine cu apa fierinte osul afumat. Eu nu l-am oparit pentru ca era proaspat afumat, doar de o saptamana.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Osul se pune la fiert in 3 l de apa.
  4. Morcovii se taie rondele.
  5. Telina si ardeiul kapia se taie cuburi.
  6. Cartofii se taie cuburi potrivite.
  7. Ardeiul iute s taie rondele.
  8. In oala unde  fierbe osul se aduga morcovii, ardeiul Kapia, telina, ceapa intreaga, chimenul si foaia de dafin.
  9. Sare nu se pune la inceputul fierberii pentru ca afumatura este sarata .
  10. Se lasa  sa  fiarba totul pana cand morcovii sunt aproape patrunsi.
  11. Acum se pun cartofii in supa. Mie imi place sa-i pun pe masura ce-i curat si tai. Astfel obtin grade diferite de fierbere. Unii vor ramne intregi. Cei pusi prima data vor fi mai sfarmati si vor da consistenta supei .
  12. La sfarsitul fierberii se dilueaza smantana cu zeama fierbinte, se amesteca si se pune in supa inapoii cu grija, amestecand.
  13. Se scoate osul din zeama si se alege carnea. Se portioneaza si se pune in fiecare farfurie la servit .
  14. Gustati supa si sarati daca este nevoie. Acriti cu otet iute de la ardeii iuti conservati, daca doriti.
  15. Ceapa se scoate si se arunca.
  16. Introduceti in zeama  verdeata si ardeiul iute .
  17. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nimic nu se pierde totul se transforma -

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi cu smantana si chimen" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa din carne de vitel, cu fidea