Supa de cartofi, cu taitei

de RODIMUR in Supe, 11 Aug 2019 | 246 vizualizari

 

Am făcut zilele trecute o supă ușoară și tare bună, cu ce ingrediente aveam în casă, pentru că soțului meu, dacă nu-i dai supă/ciorbă/borș este ca și cum n-ar mânca nimic. Dacă n-ar fi tăițeii cu ouă, adăugați pentru îmbunătățirea gustului și pentru o mai mare consistență, ar fi chiar de post. De obicei, în supe fierb ceapa întreagă (și usturoiul) și la sfârșit le recuperez și le arunc. Acum, inițial aș fi vrut să o fac chiar dietetică, fără să prăjesc ceapa, dar atunci chiar ar fi fost o supă ca de spital...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 4-6 cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 100 grame de tăiței cu ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de cartofi, cu taitei:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Cînd se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.


Se curăță ceapa și usturoiul se spală, se taie și se călesc (mai întâi ceapa și apoi se adaugă și usturoiul) în ulei suficient și la foc mic, numai până se înmoaie.


Se spală roșia, se curăță de coajă și de semințe, se taie cubulețe și se călește la foc mic, în tigaie, cu celelalte legume.


Cât timp legumele stau la călit, la foc mic, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în supă, unde rădăcinoasele sunt aproape fierte.


Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.


După două-trei clocote, se adaugă în oală legumele călite, se mai completează cu apă caldă și se mai lasă oala cu supă la fiert, la foc mediu, încă un clocot.


Între timp, se fierb tăițeii, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare, se clătesc, se scurg și se adaugă în supă.


După două-trei minute se condimentează supa, după gust, cu sare și piper, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare. Căliți-le doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

2

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu sunt sfărâmicioși.

3

Adăugați cartofii în supă când celelalte legume sunt aproape fierte.

4

Când este cazul, adăugați apă caldă/fierbinte, ca să nu opriți supa din fiert.

5

Presărați pătrunjel tocat, după ce ați luat oala de pe foc.

6

Serviți supa, după ce ”s-a odihnit” timp de 10 minute, cu capacul pus pe oală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi, cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

12.08.2019, 17:13

Ina 1

12.08.2019, 20:27

simpla si racoritoare . Eu o vreau de la frigider

mirela0911 1

13.08.2019, 10:38

Buna supica!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc, la tava

de Ina 7

ieri la 23:46

Medalioane de porc cu lamiie

ieri la 15:36

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

RETETA RECOMANDATA
Supa turceasca de ciuperci - Mantar Corbasi