Supa de cartofi cu zer

de Alina26 in Supe, 27 Mai 2013 | 5268 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o pe un site(reteteculinare.ro) si am "furat"putin de acolo,insa ne avand toate ingredientele am folosit ce aveam prin frigider.Ai iesit foarte buna.Cu siguranta am sa mai fac.

 

INGREDIENTE

Pentru zer:
  • 2l de lapte integral
  • 1/2 cana de smantana(intre 25%-30%)
  • 3 linguri de otet de vin alb
  • 1/2 lg de sare
Pentru supa:
  • zerul
  • 500ml apa
  • 200g bacon
  • ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 bete de telina verde
  • 1kg cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 1 dovleac
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de salvie
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 1 cub de vaca sau de legume
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de cartofi cu zer:

1.Intr-o oala pe foc mic aduceti laptele si smantana la o temperatura de 74°C,tineti sub control folosind un termomeru.Nu lasati sa ajunga temperatura mai mare.Opriti focul si adaugati otetul,apoi mestecati timp de 30 de secunde.Adaugati si sarea amestecand inca 30 de secunde.Acoperiti cu un prosop si lasati 20 de minute.

2.Intre timp puneti o oala la foc mic cu putin ulei de masline in care prajiti baconul.Tocati ceapa marunt si dupa ce s-a prajit baconul adaugati si ceapa.Puneti un capac si lasati la foc mic sa se inmoaie timp de 10 minute.

3.Tocati si celelalte legume (in afara de cartofi) si le puneti in oala dupa ce s-a inmuiat ceapa.Lasati inca 10 minute.Adaugati salvia tocata marunt,oregano uscat si cubul.Amestecati din cand in cand.

4.Strecurati zerul printr-un tifon sau o strecuratoare foarte deasa.Adaugati zerul si inca 500ml apa.Taiati cartofi cuburi si puneti in supa.Cand incepe sa fiarba,dati la foc mic pana cand cartofi sunt fierti.Adaugati piper si gustati pentru sare daca mai este necesar.Puneti patrunjelul si stingeti focul.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Cu ocazia acestei retete va alegeti si cu branza proaspata de casa.

2

Ajustati cantitatea de apa in functie de cati cartofi aveti si cat de groasa va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi cu zer" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi cu pulpe de pui