Supa de chimion (chimen )-post

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 11 Mar 2010 | 11152 vizualizari

 

daca va place chimionul sau chimenul cum se mai zice atunci cu siguranta o sa va placa acesat supa delicioasa,,,,,, asa zice sotul meu

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri pline de seminte de chimion(sau cum se mai zice chimen)
  • 2-3 fire de ceapa verde+1 ceapa uscata mai mare
  • 3-4 mocovi
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 1/2 ardei rosu gras
  • sare
  • faina 6-7 linguri
  • 2-3 linguri legume uscate (reteta sylvia)
  • 4-5 linguri ulei de masline (floare soarelui)
  • 1 lingurita de baia dulce de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimion (chimen )-post:

Se curata morcovul si radacina de patrunjel se taie in 4-6 si se pun sa fierba impreuna cu 1 ceapa intr-o oala cu apa(4-5 litri apa eu atat am facut) iar apoi se pune ardeiul


Intre timp se pune intr-o craticioara uleiul si faina sa se prajeasca putin apoi se adauga semintele de chimion si 1 lingurita de boia dulce de ardei si ceapa verde tocata se lasa sa se caleasca toate 4-5 minute amestecand mereu sa nu se arda faina,apoi se pune 2 polonice din apa care fierbe cu zarzavaturile se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune in oala cu zarzavaturile(morcovi...........)si se lasa sa firba aproximativ 30 minute apoi se stinge focul si se strecoara (daca doriti puteti sa scoteti morcovi si sa-i puneti din nou in supa ,daca va plac,eu i pun)


Se serveste cu crutoane de paine uscata


Este grozav de buna daca va place chimionul ..........daca nu.........

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimion (chimen )-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

rivka 1

11.03.2010, 22:12

oi ii super buna supa asta!!!! foate gustoasA!

nadina73 1

11.03.2010, 22:19

rivka ,haide te astept ,pana ajungi pun masa

mihaelar63 1

24.11.2011, 03:21

facem

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde