Supa de ciuperci cu smantana

de Corinuta in Supe, 27 Oct 2010 | 5839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci champignon
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 500 ml smantana (sau iaurt)
  • 1 legatura patrunjel 
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ciuperci cu smantana:

Ceapa, morcovii si radacinile de patrunjel se curata si se spala, apoi ceapa se taie marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, apoi se adauga aprox. 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot.


Intre timp se spala ciupercile, eventual se curata si se taie felii. Se adauga la supa si se fierb cam un sfert de ora.


Se amesteca smantana cu faina si cu un polonic de supa si se adauga la aceasta cand ciupercile sunt fierte. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.


Deasupra se presara patrunjelul verde tocat.

 

TIPS-URI

1

Ceapa si radacinoasele se pot fierbe intregi si apoi se scot si se arunca, asa raman doar ciupercile in supa. Eu am preferat sa nu arunc nimic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

elena1988 1

08.02.2011, 10:50

Micutza Luana 1

16.07.2013, 12:05

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:24

foarte buna supa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti