Supa de conopida cu cartofi si afumatura

de mihaelar63 in Supe, 23 Iul 2013 | 2439 vizualizari

 

Mama unui prieten, unguroaica si bucatareasa cu experienta mi-a spus ca bunica ei fierbea conopida separat si apoi o adauga la supa. Am pus si eu in aplicare acest sfat si nu mi-a displacut. Am mai imbunatatit ardeleneste supa cu un os cu afumatura de casa pe care mi-o prepara tot draga de Beji-mama !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 os cu afumatura de casa
  • 1 conopida mare
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 fir de cimbru
  • 3 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida cu cartofi si afumatura:

Osul se pune la fiert si se schimba prima apa .Carne fiarta se taie bucati .


Conopida se desface buchete mari si se fierbe in apa cu sare .Se scurge.


Legumele se curata si se spala .


Morcovul se taie rondele si se caleste in ulei .


Adaugati si partea alba de la ceapa , ardeiul iute taiat rondele si rosiile tocate.


Peste puneti apa in care a fiert afumatura si carnea maruntita + cartofii cuburi + cimbru .


Fierbeti 15 minute pana cand morcovul este patruns .


Serviti supa adaugand in farfurie buchete de conopida si ceapa verde .


Daca doriti se poate servi si cu smantana sau acrita cu lamaie .

 

TIPS-URI

1

Cea mai gustoasa conopida este cea de culoare alba-usor galbui , este ,, coapta '' si mai buna decat cea cu culoarea alba - usor verzuie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida cu cartofi si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

23.07.2013, 10:07

buna

laura_n 1

23.07.2013, 10:19

mama, ce-i acolo, venim si noi la masa )

diaconta 1

23.07.2013, 14:30

Ce ciorbita buna ai facut Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de conopida