Supa de conopida cu cartofi si afumatura

de mihaelar63 in Supe, 23 Iul 2013 | 5396 vizualizari

 

Mama unui prieten, unguroaica si bucatareasa cu experienta mi-a spus ca bunica ei fierbea conopida separat si apoi o adauga la supa. Am pus si eu in aplicare acest sfat si nu mi-a displacut. Am mai imbunatatit ardeleneste supa cu un os cu afumatura de casa pe care mi-o prepara tot draga de Beji-mama !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 os cu afumatura de casa
  • 1 conopida mare
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 fir de cimbru
  • 3 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida cu cartofi si afumatura:

Osul se pune la fiert si se schimba prima apa .Carne fiarta se taie bucati .

Conopida se desface buchete mari si se fierbe in apa cu sare .Se scurge.

Legumele se curata si se spala .

Morcovul se taie rondele si se caleste in ulei .

Adaugati si partea alba de la ceapa , ardeiul iute taiat rondele si rosiile tocate.

Peste puneti apa in care a fiert afumatura si carnea maruntita + cartofii cuburi  + cimbru  .

Fierbeti 15 minute  pana cand morcovul este patruns .

Serviti supa adaugand in farfurie  buchete de conopida  si  ceapa verde .

Daca doriti se  poate servi si cu smantana sau acrita cu lamaie .

TIPS-URI

1

Cea mai gustoasa conopida este cea de culoare alba-usor galbui , este ,, coapta '' si mai buna decat cea cu culoarea alba - usor verzuie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida cu cartofi si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

23.07.2013, 10:07

buna

laura_n 1

23.07.2013, 10:19

mama, ce-i acolo, venim si noi la masa )

diaconta 1

23.07.2013, 14:30

Ce ciorbita buna ai facut Mihaela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de conopida cu mazare