Supa de fasole a la grec

de GeorgiaA in Supe, 26 Mar 2014 | 5496 vizualizari

 

Va invit la o portie de fasole greceasca! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole alba medie
  • 5 litri de apa
  • 150 ml. ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 3 morcovi medii
  • 1 telina medie
  • 500 ml.suc de rosii
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper negru
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole a la grec:

Fasolea o lasam la inmuiat cateva ore bune, ii dam cateva clocote si aruncam apa, repetam procedura de doua ori.

Cand punem din nou la fiert adaugam si legumele, ceapa tocata marunt, morcovul, o jumatate din cantitate tocat marunt, cealalta taiata rondele, usturoiul taiat in patru si lasam sa fiarba circa 35 de minute.Dupa cele 35 minute de fiert adaugam uleiul de masline, sucul de rosii si crenguta de cimbru.

Lasam totul la foc mediu pana fierb fasolele si supa ajunge la o consistenta mai densa, trebuie sa fie mai groasa decat o supa obisnuita.Adaugam sare, piper, boia si foaia de dafin(o scoatem cand stingem focul)mai lasam 10 minute sa fiarba.Stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat.

In Grecia supa se serveste cu muraturi, de obicei castraveciori.

 

 Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Uleiul de masline se adauga cand fasolele sunt fierte pe jumatate.

2

Foaia de dafin se adauga aproape la sfarsit pentru un plus de gust, se scoate ca sa nu schimbe gustul supei, supa trebuie sa ramana dulce.

3

Puteti servi cu muraturi dar foarte bine si cu ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole a la grec" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde cu kaizer