Supa de fasole a la grec

de GeorgiaA in Supe, 26 Mar 2014 | 3753 vizualizari

 

Va invit la o portie de fasole greceasca! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole alba medie
  • 5 litri de apa
  • 150 ml. ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 3 morcovi medii
  • 1 telina medie
  • 500 ml.suc de rosii
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper negru
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole a la grec:

Fasolea o lasam la inmuiat cateva ore bune, ii dam cateva clocote si aruncam apa, repetam procedura de doua ori.


Cand punem din nou la fiert adaugam si legumele, ceapa tocata marunt, morcovul, o jumatate din cantitate tocat marunt, cealalta taiata rondele, usturoiul taiat in patru si lasam sa fiarba circa 35 de minute.Dupa cele 35 minute de fiert adaugam uleiul de masline, sucul de rosii si crenguta de cimbru.


Lasam totul la foc mediu pana fierb fasolele si supa ajunge la o consistenta mai densa, trebuie sa fie mai groasa decat o supa obisnuita.Adaugam sare, piper, boia si foaia de dafin(o scoatem cand stingem focul)mai lasam 10 minute sa fiarba.Stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat.


In Grecia supa se serveste cu muraturi, de obicei castraveciori.



Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Uleiul de masline se adauga cand fasolele sunt fierte pe jumatate.

2

Foaia de dafin se adauga aproape la sfarsit pentru un plus de gust, se scoate ca sa nu schimbe gustul supei, supa trebuie sa ramana dulce.

3

Puteti servi cu muraturi dar foarte bine si cu ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

simonacallas 1

04.04.2014, 21:59

GeorgiaA 1

14.04.2014, 15:33

MOKUSKA 1

25.04.2014, 14:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde cu kaizer