Supa de curcan cu taietei de casa

de Sylvia in Supe, 5 Apr 2010 | 3670 vizualizari

 

Gatesc adesea supa de pui sau de curcan fiind prefrata baietilor mei, de data asta am facut si taietei de casa sfatuita de bunica mea la telefon .

 

INGREDIENTE

  • Am pus pentru supa un bol mare cu legume :
  • cativa morcovi,
  • 3 cepe,
  • un fir de telina,
  • radacina de telina,
  • o jumatate de ardei,
  • puteti pune ce legume aveti prin casa pastranac, parunjel…cu cat mai multe cu atat mai bine 
  • o pulpa mare intreaga de curcan ( la o cantitate de 4-5 l cum fac eu trebuie sa fie adaptata atat cantitatea de carne cat si de legume pentru a obtine o supa gustoasa. )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taietei de casa:

Am pus carnea cu legumele la fiert impreuna cu o lingura de vegeta mea naturala ( puteti pune delikat de legume), cateva boabe de piper si putina sare si m-am ocupat de taietei . Pentru taietei avem nevoie de faina si oua proaspete si ” nu se poate sa nu iasa buni” spune bunica mea si are dreptate. Eu am folosit vreo 400 grame de faina alba pentru paine si 3 oua. Incepem prin a face o gramada de faina direct pe masa si presaram putina sare si punem un ou in mijlocul gramezii. Pe masura ce vom omogeniza mai completam cu cate un ou.


Se framanata cu grija aluatul avand la indemana un vas cu apa calduta in care sa ne punem mana din cand in cand petru a modela mai usor aluatul. Este gata operatiunea atunci cand obtinem o bula de aluat uniforma si ferma. Se intinde o foaie subtire si rotunda, intorcand foaie din cand in cand si presarand faina daca trebuie,in mod normal aluatul nu este deloc lipicios. Se lasa foaia la uscat timp de 45minute – o ora depinde mult de umiditate si temperatura.


Se taie taieteii fin de tot impaturind foaie in mai multe straturi, lasand fasia de baza de o dimensiune de 2-3 cm. Este o operatiune putin migaloasa eu am concluzionat ca probabil o sa imi iau o masina de facut taietei Ii lasam la uscat putin dupa care ii fierbem in apa cu sare, jumatate cantitatea am pus-o la pastrare intr-o punga de hartie.


Se stoarce supa pastrandu-se morcovii taiati rondele si se pun in ea atunci cand clocoteste din nou taietii . Punem peste ierburi aromate taiate fin de tot, patrunjel sau telina in functie de preferinta si lasam inca 5 minute acoperit vasul. Se serveste fierbinte si este delicioasa….pana la urma a meritat efortul .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ela 1

06.04.2010, 00:41

ce bine arataam cumparat si eu carne de curcan si am in plan o supa si ceva la cuptor

bita 1

06.04.2010, 00:54

Foarte buna e BS [: 19] [bs: 11]

Sylvia 1

06.04.2010, 10:42

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu legume