Supa de dovleac

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 14 Iun 2010 | 1950 vizualizari

 

E foarte buna in zilele de vara servita rece sau calda.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac mare
  • 1 legatura de marar
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura de otet
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si de samburi si se da prin razatoarea mare. Se pun la fiert 3l de apa. Cand fierbe se adauga dovleacul.

Intr-o craticioara se pune uleiul amestecat cu faina, se caleste la foc potrivit 2-3 minute amestecand mereu, dupa care se pune boiaua si se stinge cu o cana de apa rece. Se adauga la supa si se lasa sa dea in clocot.

Smantana se amesteca cu un polonic de supa si se adauga in supa. Se lasa sa mai fiarba 3-4 minute, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Otetul si  mararul tocat marunt se pun dupa ce se ia supa de pe foc.

 

COMENTARII (4)

portiadelumina

portiadelumina 1

22.06.2013, 17:08

Sincer, nu am mâncat până acum, dar aş încerca făăr probleme.

laura_n

laura_n 1

22.06.2013, 17:08

ce buna tre sa fie

Corinuta

Corinuta 1

22.06.2013, 17:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!