Supa de fazan

de babi5 in Supe, 18 Ian 2014 | 1075 vizualizari

 

Am primit de la fratele meu un fazan, asa ca l-am pregatit. Am facut o supica buna,rasol de fazan cu piure de cartofi si sos de bulion de casa. Ce sa va spun? Totul bun...

 

INGREDIENTE

  • 1 fazan (cca.1,4 kg)
  • 2 morcovi mai maricei
  • 2 cepe
  • boabe piper
  • 1 radacina patrunjel
  • 250 gr tascute (paste)
  • frunze patrunjel proaspete
  • sare
  • vegeta
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 telina
  • 3,5 l apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fazan:

Prima si prima data curatam bine fazanul si-l lasam in apa rece pentru a iesi sangele din carne. Apoi spalam bine carnea, o punem in oala, adaugam apa si punem la fiert la foc moale. Lasam sa dea in clocot.


Intre timp luam spuma repetat cu o paleta, apoi adaugam zarzavatul pe care l-am curatat intre timp. Ceapa ( la una din cepe lasam penultimul strat de coaja, pentru ca da supei o culoare mai frumoasa), catelul de usturoi si cateva boabe de piper. Potrivim de sare si vegeta, acoperim si lasam la foc moale sa fiarba.


Cand carnea este fiarta strecuram supa apoi mai dam in clocot si adaugam tascutele (pastele), lasam 5 minute sa dea un clocot apoi adaugam un pahar de apa rece. Acoperim si lasam ca pastele sa-si mareasca volumul. Asezonam cu patrunjel verde.


Cand se serveste se pune cate o bucatica de rasol in farfurie si bucatele de morcov fiert. Supa este gata pentru a fi servita.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Una din cepele pe care le adaugam in supa se lasa cu ultimul invelis de coaja, da supei o culoare frumoasa, placuta ochiului

2

Supa se serveste fierbinte cu rasol si cubulete de morcov fiert

3

Apa rece adaugata la finalul supei lasa supa limpede

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fazan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 17:07

ce supa buna!

MIUTA 1

18.01.2014, 17:35

babi5 1

18.01.2014, 17:40

MIUTA ,mon,Krysty multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Supa de fazan cu taitei