Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica

de MOKUSKA in Supe, 26 Apr 2014 | 2180 vizualizari

 

Supa "transparenta", asa o numea Bunica mea :). Daca era putin tulbure, o numea ciorba:)).

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina(de preferat de la tara cu grasime, sau puteti folosi grasime de pasare )
  • 3 morcovi
  • 3 radacini de patrunjel
  • 1 gulie mica
  • o felie mare de telina
  • 1 ceapa
  • un catel de usturoi
  • o felie mare de ardei verde si rosu
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica:

Se spala carnea de gaina foarte bine, se lasa in apa rece. Se curata si zarzavatul, morcovul se cresteaza in 4 sau 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si usturoiul se cresteaza foarte putin, dupa care se pun toate ingredientele de mai sus, in afara de SARE, la fiert in apa rece. Supa se fierbe la foc mic. Intre timp facem galustele, care se fierb in apa cu sare separat.


Inainte sa luam supa de pe foc punem sare dupa gust.


Stingem focul si turnam o cana cu apa rece sa se limpezeasca. Lasam supa sub capac fara sa miscam oala cca 20 minute, dupa care o strecuram cu grija prin sita, carnea si zarzavatul scoatem intr-un bol separat de supa.


Se serveste cu patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

27.04.2014, 10:59

laura_n 1

27.04.2014, 17:41

tare buna! desi m-am obisnuit sa pun suc de rosii in ea, imi place si asa clara

MOKUSKA 1

27.04.2014, 18:46

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de galuste cu carne de pasare