Supa de linte rosie

de Sidy in Supe, 17 Mar 2013 | 8109 vizualizari

 

Supa de linte rosie este o reteta traditional turceasca si se numeste Kırmızı Mercimek Çorbası.
O supa usor de facut, savuroasa si foarte putin costisitoare .

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte rosie
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 3-4 catei usturoi
  • un varf de lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura pasta de ardei kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte rosie:

Curatam legumele , iar lintea o spalam bine sub un jet de apa, apoi o lasam la scurs.

Ceapa o tocam marunt , iar zarzavatul il radem pe razatoarea cu gauri mari.

Punem uleiul la incalzit intr-o oala , adaugam ceapa si o tragem putin in ulei, adaugam morcovul ras si apoi apa necesara.

Punem patrunjelul ras, pasta de ardei si lintea, asezonam si lasam sa fiarba cam 20 de minute pina sunt fierte toate legumele.

Presaram deasupra putin patrunjel verde tocat sau marar verde.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Servim supa cu pâine prăjită frecată cu usturoi sau cu crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Teo 1

17.03.2013, 18:57

frecata cu osturoi, un deliciu!

Sim0na 1

18.03.2013, 11:22

De mult n-am mai mancat!

Valclaudia 1

13.08.2013, 18:55

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de linte rosie