Supă de mazăre

de articook in Supe/Ciorbe, 21 Iun 2010 | 2079 vizualizari

 

{Supa de mazare cu bacon} - este preferata mea.

 

INGREDIENTE

  • mazare congelata
  • bacon
  • faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de unt
  • ulei de masline
  • sare de mare, piper negru proaspat macinat
  • patrunjel maruntit
  • o ceapa mica maruntita
  • smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de mazăre:

In vasul in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa maruntita, lasati-o pana cand devine transparenta {nu trebuie sa se rumeneasca}adaugati 1 lingurita de faina pe urma adaugati baconul {taiat bastonase groase de de 0.5 cm} dupa ce s-a rumenit baconul adaugati mazarea+1lingura de unt si mai lasati 1,2 minute.


Adaugati apa calda {in functie de cata supa faceti} + sare dupa gust. Cand incepe sa fiarba se pun galustele {amestecati 1ou+putina faina si condimentati cu sare +piper} din compozitia facuta se iau cantitati mici cu varful unei linguri si se pun in supa. Cand galustele s-au fiert supa e gata trebuie sa mai puneti piper si patrunjelul. Intr-un bol din care veti servi supa, puneti smantana {cantitatea e in functie de cata supa faceti, eu pun o smantana mica la 5portii} pe urma luati 1 polonic de supa si il amestecati cu smantana, repetati procedeul pana cand ati pus toata supa in bol {nu se pune toata supa dintr-o data peste smantana pentru ca au temp. diferite si nu va mai fi la fel de cremoasa}


Se serveste cu paine prajita unsa cu unt sau simpla.


Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de mazăre" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ana 1

22.06.2010, 13:02

Imi face cu ochiul aceasta reteta !

eclerash 1

23.06.2010, 13:42

interesant..cred ca merita incercat!

Sylvia 1

25.06.2010, 11:57

Vin cu si ma inscriu la o portie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita bogata de aripi de curcan