Supă de mazăre

de articook in Supe/Ciorbe, 21 Iun 2010 | 2028 vizualizari

 

{Supa de mazare cu bacon} - este preferata mea.

 

INGREDIENTE

  • mazare congelata
  • bacon
  • faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de unt
  • ulei de masline
  • sare de mare, piper negru proaspat macinat
  • patrunjel maruntit
  • o ceapa mica maruntita
  • smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de mazăre:

In vasul in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa maruntita, lasati-o pana cand devine transparenta {nu trebuie sa se rumeneasca}adaugati 1 lingurita de faina pe urma adaugati baconul {taiat bastonase groase de de 0.5 cm} dupa ce s-a rumenit baconul adaugati mazarea+1lingura de unt si mai lasati 1,2 minute.


Adaugati apa calda {in functie de cata supa faceti} + sare dupa gust. Cand incepe sa fiarba se pun galustele {amestecati 1ou+putina faina si condimentati cu sare +piper} din compozitia facuta se iau cantitati mici cu varful unei linguri si se pun in supa. Cand galustele s-au fiert supa e gata trebuie sa mai puneti piper si patrunjelul. Intr-un bol din care veti servi supa, puneti smantana {cantitatea e in functie de cata supa faceti, eu pun o smantana mica la 5portii} pe urma luati 1 polonic de supa si il amestecati cu smantana, repetati procedeul pana cand ati pus toata supa in bol {nu se pune toata supa dintr-o data peste smantana pentru ca au temp. diferite si nu va mai fi la fel de cremoasa}


Se serveste cu paine prajita unsa cu unt sau simpla.


Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de mazăre" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ana 1

22.06.2010, 13:02

Imi face cu ochiul aceasta reteta !

eclerash 1

23.06.2010, 13:42

interesant..cred ca merita incercat!

Sylvia 1

25.06.2010, 11:57

Vin cu si ma inscriu la o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte rosie(adas in araba)