Supa de pasare cu galuste de gris

de Ela68 in Supe, 25 Apr 2013 | 2839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina sau un cocos de tara
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 buc ardei gras
  • 1 telina mica cu tot cu frunze
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura sare
  • piper
  • 2 oua si gris pentru galuste
  • 1 cartof
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pasare cu galuste de gris:

Se spala si se portioneaza pasarea. Se pune la fiert in apa rece cu sare la foc domol, adunandu-se permanent spuma formata. Se va aduna cu mare atentie, altfel exista riscul ca supa sa nu ramana limpede, ci sa se tulbure. Carnea va fierbe in functie de cat de batrana este gaina, asadar, va trebui sa verificam mereu.


Cand s-au fiert, scoatem bucatile si strecuram zeama. In general, de la pasrea de curte, se strange foarta multa grasime. De aceea, eu nu folosesc tot lichidul rezultat, mai opresc o parte pentru a-l intrebuinta si la alte preparate, pastrandu-l la congelator.


Spalam si curatam zarzavatul.


Il punem la calit 1 minut in 4 linguri de grasime culeasa de deasupra, apoi adaugam toata zeama lasand sa fiarba cu capac 5 minute. Pentru ca eu folosesc doar o parte din supa in care a fiert pasarea, mai adaug acum putina apa. Nu stiu daca este corect, insa, mie nu-mi place sa folosesc toata grasimea formata la o singura supa, mi se pare multa


Preparam galustile la fel ca la supa de rosii (http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-rosii-cu-galuste-39425.html) si lasam inca 5 minte pana se fierb, adaugand acum si ardeiul gras.


Tot procesul de fierbere nu trebuie sa dureze mai mult de 20 minute, altfel, orice supa sau ciorba isi pierde atat din gust cat si din calitate. Tot acum verificam daca are destula sare.


Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.


Se serveste fierbinte presarata cu putin piper.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 16:24

foarte gustoasa supa

Ela68 1

05.12.2013, 19:19

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:06

Minunata supa, una dintre preferatele mele!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste