Supa de rosii cu galuste

de Ela68 in Supe, 13 Dec 2012 | 7648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • · 3 buc pastarnac
  • · 1 radacina patrunjel
  • · 1 radacina telina
  • · 2, 3 cepe mici
  • · 1 cartof mare
  • · 2 ardei grasi
  • · 2,5 gk rosii sau 1,5 litri suc de rosii
  • · 2 oua
  • · 7 linguri gris
  • · 2 legaturi patrunjel verde
  • · 1 frunza telina
  • · 2 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Se curata legumele, se taie si se pun la calit ( mai putin cartoful, ardeiul gras si ceapa ) cu doua linguri de ulei timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Se adauga 2,5 litri de apa, o lingura de sare si se lasa la fiert 15 minute.


Se adauga apoi si ceapa, cartoful si ardeiul gras si se mai lasa inca 10 minute.


Intre timp preparam sucul de rosii cu ajutorul separatorului. Cine nu si-a facut provizii de suc vara, pe timp de iarna poate cumpara sucul, supa iese la fel de buna.


Adaugam si sucul si cele doua linguri de zahar si asteptam sa dea in clocot. Intre timp, preparam galustele. Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile, turnand apoi in ploaie grisul amestecand usor cu furculita de jos in sus,pana incepe sa se desprinda de farfurie.


Cu furculita "trecuta" prin apa rece, se ia din compozitie, formandu-se galustele, lasanadu-le apoi sa alunece singure in supa. Se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 20-25 minute, acoperind oala cu un capac, dupa care verificam daca sunt patrunse. Adaugam apoi patrunjelul tocat , stingem focul, lasandu-le acoperite in continuare, deoarece acestea vor continua sa se umfle.


Aceasta supa se poate face si cu taitei. Are acelasi gust divin.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

-Licurici- 1

23.06.2015, 09:12

Rahela Velicu 1

12.02.2016, 10:10

O bunatate

Ela68 1

12.02.2016, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa