Supa Imperiala de curcan

de Sidy in Supe, 21 Ian 2013 | 4523 vizualizari

 

O supa aurie delicioasa, numai buna servita fierbinte, pe frigul si zapada de afara. Am vazut aceasta reteta pe mai multe site-uri si bloguri culinare si mi-a placut mult de tot, dar ultima data a preparat-o Lulu si mi-a dat si mie ideea. Asa-i ca merge o supa usoara dupa toate mancarurile grele de sarbatori ???

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa
  • 1 kg carne de curcan cu os
  • 4 marcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1/2 gulie
  • 1/4 telina
  • piper boabe
  • sare
  • Pentru galuste
  • 6 oua
  • 100 g gris
  • 100 g faina
  • 100g cascaval ras
  • 100 g unt
  • sare
  • nucsoara
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa Imperiala de curcan:

Intr-o oala, se pune la fiert carnea de curcan, cu putina sare si se fierbe la foc mic,apoi se spumeaza, chiar de mai multe ori pentru a fi cat mai clara, limpede.

Adaugam zarzavatul curatat, spalat si taiat in doua sau in patru, depinde cat este de mare.Condimentam si adaugam  cateii de usturoi intregi.

Se fierbe la foc mic pentru a iesi limpede. Carnea de curcan fierbe mai greu asa ca necesita mai mult timp. Dupa fierbere se strecoara prin strecuratoare si tifon.

Preparam galustele, intre timp.

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile impreuna cu cascavalul, incorporam bine untul la temperatura camerei, apoi faina si grisul. Se adauga sare, piper , nucsoara rasa.Albusurile se bat spuma tare cu putina sare apoi le incorporam la galbenusuri.

Se da la copt intr-o tava( 20 X35cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.Coacem galustele cam 20-30 de minute pina incep sa se rumeneasca.Nu le lasati prea mult, ca se usuca...

Dupa ce s-au racit putin se taie in ce forma doriti( eu le-am taiat stelute)sau cubulete.

Cand supa clocoteste punem galustele imperiale la fiert pentru 5-7 minute, intorcandu-le pe ambele parti.

Dupa ce au fiert le lasam in cratita in care le-am fiert cu supa pe le, pe care o vor absorbi, dupa cateva ore.

La servire , pe linga stelute putem adauga zarzavat si carne din supa, apoi presaram patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Imperiala de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Doinavar 1

14.02.2013, 19:04

Intr-adevar imperiala. Super reteta.

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 19:11

foarte buna supica

Xandrinne 1

06.08.2014, 09:03

Delicioasa!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa rapida cu galuste