Supa de pasare cu galuste de gris

de COSTEO in Supe, 10 Iul 2013 | 1601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2,5l apa
  • 2 morcovi
  • 100 g telina
  • 2 cepe
  • 1 lgt patrunjel
  • 1 ardei gras
  • (zarzavat la borcan)

pentru galuste

  • unt
  • 1 ou
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura malai grisat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pasare cu galuste de gris:

Puiul dupa ce a fost curatat,se trece  prin flacara,se spala si se pune la fiert,in apa cu sare impreuna cu morcovi,ceapa, telina,ardei gras,sau zarzavat de la borcan.In cazul folosiri unei pasari batrane legumele se vor adauga la fiert,cand aceasta a fiert pe jumatate.

Mod de preparare galuste:Se freaca spuma 1 lingura rasa de unt,1 ou,se adauga grisul amestecat cu malaiul,putin cate putin,mestecand mereu si sarea.Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa.

Se strecoara supa de carne intr-o cratita mai larga,ca sa nu vina galustele unele peste altele si cand a inceput sa dea in clocot,se ia cu o lingurita uda din compozitia cu gris si se da drumul in supa.Dupa ce s-a pus intreaga cantitate de compozitie se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc ingaduit (ca sa ramana pufoase galustele fara sa se sfarme) cam 20 minute.Se ia la o parte si inainte de a se servi la masa i se adauga,pulbere de cimbru,coriandru,leustean,verdeata taiata marunt.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Supa de pasare cu galuste de gris-0
Supa de pasare cu galuste de gris-1
Supa de pasare cu galuste de gris-2
Supa de pasare cu galuste de gris-3
Supa de pasare cu galuste de gris-4

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

10.07.2013, 20:30

Ce mult le place si alor mei

diaconta

diaconta 1

10.07.2013, 20:53

buna supica

jolygina

jolygina 1

11.07.2013, 01:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!