Supa de peste ca la Szeged

de Adinuta san in Supe, 4 Iun 2012 | 5539 vizualizari

 

Fara nici un dubiu aceasta este supa mea preferata de peste si cine a avut norocul sa incerce versiunea la fata locului,adica in Szeged,stie de ce. Desi mi-ar fi placut sa prepar supa cu peste proaspat,a trebuit sa folosesc peste congelat. Folositi boia de calitate ,eu am folosit boia de ardei Kotanyi si v-o recomand si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 1 kg macrou (sau orice alt de fel de peste disponibil)
  • 1 cartof
  • 1 ardei verde sau rosu
  • 1 lingura boia de ardei dulce Kotanyi
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de peste ca la Szeged:

Se curata pestii , se scot maruntaiele si se taie capetele,apoi pestii se taie in bucati.


Se spala bine sub jet de apa rece.


Se curata cartoful si ardeiul gras si se taie in cuburi.


Intr-o oala se pune putin ulei si se caleste ceapa,se adauga cartoful si ardeiul,apoi boiaua dulce.Se pun la fiert capurile si cozile.


Se lasa sa fiarba 30 minute la foc mare,apoi se trece totul printr-o sita. Se apasa bine,ca sa obtinem aroma din peste. Folositi o sita cu ochiuri mici ca sa nu scape bucati de oase.


Se pune supa obtinuta intr-o alta oala,se adauga bucatile de peste ramase ,pasta de tomate si se fierbe la foc mic inca 30 minute.


Se adauga sare,piper si boia iute ,dupa gust.


Se serveste fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste ca la Szeged" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

05.06.2012, 10:42

Mutulica 1

05.06.2012, 11:08

Buna reteta , dar ale naibii unguroaicele astea , au o reteta originala de ciorba de peste chiar si in locurile unde , daca vrei un peste mai mare , nu poti sa pescuiesti decat macrou congelat . Daca nu am probleme cu memoria , Tisa trece prin oras dar nu cred ca-i un rau care are cine stie ce debit sau pesti mari si grozavi .

Panacris 1

17.04.2018, 11:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Kedgeree cu peste, fasole pastai si spanac