Supa de post, cu legume si chimen

de RODIMUR in Supe, 14 Dec 2018 | 405 vizualizari

 

Chiar dacă este post, putem face supe foarte gustoase, rapide și ușoare. Ca dovadă, această supă cu legume, căreia chimenul i-a dat un gust excelent. De asemenea, gustul bun al supei se datorează și mazărei fragede pe care am avut-o pusă la congelator din vară, când abia apăruse în piețe.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă bună, ușoară și sănătoasă.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 6 cartofi roz
  • 150 grame de mazăre fină
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 roșii
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 15-20 grame de chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de post, cu legume si chimen:

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie (rondele sau semirondele) și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.


Între timp se pregătesc celelalte legume. Se curăță ceapa și usturoiul și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să rămână dulci.


Ardeii grași se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie cubulețe și se călesc în tigaie, peste ceapă și usturoi.


Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu celelalte legume. Se lasă legumele la foc mic, ca să scadă puțin lichidul lăsat de roșii.


Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.


Se pune chimenul la fiert, cu apă rece. După ce a fiert, se strecoară și se păstrează zeama.


Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.


Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă mazărea și apoi cartofii.


După încă două clocote, se adaugă în oală și legumele călite și apoi zeama de chimen. Se completează cu apă caldă, dacă este necesar.


Se mai lasă supa la fiert încă un clocot, se condimentează cu sare și piper, după gust, iar apoi se oprește focul de la aragaz.


Se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul pe oală și după 10-15 minute, supa se poate servi.


 

TIPS-URI

1

Nu căliți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare.

2

Adăugați mazărea și cartofii în oală, când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

3

După ce strecurați zeama rezultată de la fierberea chimenului, puteți să-l mai fierbeți încă o dată și să folosiți această nouă zeamă (tot strecurată) pentru completare la supă, dacă scade prea mult.

4

Presărați pătrunjelul tocat după ce ați oprit focul de la aragaz.

5

Supa se servește după ce se ”odihnește” timp de 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de post, cu legume si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

15.12.2018, 20:04

Mulțumesc frumos, Cristina!

marcela1979 1

17.12.2018, 11:41

RODIMUR 1

17.12.2018, 12:56

Îți mulțumesc frumos, Marcela, pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella