Din ciclul...taitei,turnatei...:))
Frecatei:
Ouale se bat cu un praf de sare,dupa care se adauga faina,cat sa iasa un aluat tare.Coca obtinuta se rade pe razatoare si se lasa la uscat.
Supa se prepara intocmai ca si supa cu galuste.
Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic,punand o parte din sare.
Zarzavatul se pune cand carnea este fiarta pe jumatate.Se mai pot adauga si alte legume fata de ceea ce am pus eu,in functie de ceea ce va place:cartofi,gulie,conopida etc.
Cand carnea si legumele au fiert,se scot din supa,iar aceasta se strecoara.
Se adauga frecateii si se mai fierbe inca un sfert de ora.
Se serveste cu patrunjel verde proaspat tocat.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro