Supa de pui cu galuste de gris

de silvi0ara in Supe, 14 Feb 2010 | 4882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof potrivit
  • 1 telina potrivita
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • Pentru galuste:
  • 3 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 15 linguri cu gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste de gris:

Se spala puiul si se curata de piele(cine prefera il poate pune cu piele cu tot),se pune intr-o oala de 5 l si se acopera cu apa pana la jumatatea olei.Se lasa sa fiarba cat se formeaza spuma,care se ia cu o spumiera.Apoi se adauga zarzavatul curatat si spalt.Eu am taiat morcovul rondele,telina cuburi,la fel si cartoful.Ceapa se pune intreaga,ardeiul taiat in 2,pastarnacul intreg, iar cateii de usturoi curatati.Se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape gata.Eu scot apoi din supa,ceapa,pastarnacul si ardeiul gras,restul legumelor le las in supa.Intre timp pregatim galustele:


Se separa albusul de galbenusi.Separat se bate albusul spuma,iar galbenusurile se freaca cu sare si piper dupa gust si se adauga altenativ gris si albus,amestecand usor de jos in sus.Se continua pana se termina grisul.Se lasa sa stea 2 minute,apoi se adauga in supa cu ajutorul unei furculite sau linguri.Se adauga putina apa rece si se lasa sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra oalei,se adauga de 2-3 ori cate o ceasca de apa rece.Cand galustele sunt moi inseamna ca oprim focul si punem deasupra patrunjel proapat tocat.Cine prefera poate adauga in supa si fidea.Eu am pus putina fidea din faina de orez.Se poate servi alaturi de crutoane de paine prajita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

ionela2682 1

15.02.2010, 20:56

ador supa de galuste ,eu mai pun si un carof taiat cubulete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!