Supa de rosii cu galuste

de MotanLaOale in Supe, 11 Sep 2013 | 39718 vizualizari

 

De mult poftesc la ea, asa cum o facea bunica, si acum am reusit. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg rosii
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 2 cartofi mari
  • vegeta
  • sare
  • zahar
  • patrunjel
  • PENTRU GALUSTE
  • 2 oua de 60g
  • 180g gris
  • 1 lingura ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Zarzavatul se curata si se lasa intreg.


Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte.


Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite.


Rosiile eu le-am trecut printr-un separator de coji si seminte, antic, vechi si de demult dar foarte eficient si am obtinut un suc gros de rosii.


Cand zarzavatul este fiert se scoate si zeama se strecoara.


In zeama de la zarzavat se pune sucul de rosii si se fierbe 15-20 minute pana nu mai face spuma.


Se separa ouale pentru galusti.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile se amesteca bine cu lingura de ulei.


Se amesteca usor albusurile cu galbenusurile, prin rasturnare.


Se adauga grisul si se amesteca usor prin rasturnare pana la omogenizare.


Se lasa deoparte pana fierbe sucul de rosii.


Cand supa nu mai are spuma se potriveste de sare, zahar si se da focul minim.


Se toarna in oala 0 jumatate de ceasca apa rece si se pun galustile.


Cu o lingura udata in apa rece se ia din compozitie si se pun in oala.


Se ia doar dintr-o parte si nu se mai amesteca in compozitie.


Se pun toate in supa si se mai fierb 15-20 minute la foc mic si se intorc la jumatatea timpului.


Cand sunt fierte se stinge focul, se pune capacul si se mai lasa 20-25 minute, pentru ca galustile sa fie si mai pufoase.


Se serveste cu patrunjel tocat presarat in farfurie sau smantana, cum va place.


Pofta Buna!



 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti separator, rosiile se oparesc 1-2 minute in apa clocotita, se curata de coaje si se paseaza prin strecuratoare.

2

Ca sa iasa pufoase galustile se stropesc in timpul fierberii cu apa rece.

3

Supa de rosii se poate face si cu orez, taietei, cartofi, dovlecei in loc de galusti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

antohecristina 1

18.01.2017, 10:41

este o supa delicioasa si sanatoasa!

antohecristina 1

18.01.2017, 10:42

Eu o fac cu galuste ,dar si cu orez sau paste fundite

MotanLaOale 1

20.01.2017, 14:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen