Supa de rosii cu galuste

de MotanLaOale in Supe, 11 Sep 2013 | 37098 vizualizari

 

De mult poftesc la ea, asa cum o facea bunica, si acum am reusit. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg rosii
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 2 cartofi mari
  • vegeta
  • sare
  • zahar
  • patrunjel
  • PENTRU GALUSTE
  • 2 oua de 60g
  • 180g gris
  • 1 lingura ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Zarzavatul se curata si se lasa intreg.

Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte.

Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite.

Rosiile eu le-am trecut printr-un separator de coji si seminte, antic, vechi si de demult dar foarte eficient si am obtinut un suc gros de rosii.

Cand zarzavatul este fiert se scoate si zeama se strecoara.

In zeama de la zarzavat se pune sucul de rosii si se fierbe 15-20 minute pana nu mai face spuma.

Se separa ouale pentru galusti.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se amesteca bine cu lingura de ulei.

Se amesteca usor albusurile cu galbenusurile, prin rasturnare.

Se adauga grisul si se amesteca usor prin rasturnare pana la omogenizare.

Se lasa deoparte pana fierbe sucul de rosii.

Cand supa nu mai are spuma se potriveste de sare, zahar si se da focul minim.

Se toarna in oala 0 jumatate de ceasca apa rece si se pun galustile.

Cu o lingura udata in apa rece se ia din compozitie si se pun in oala.

Se ia doar dintr-o parte si nu se mai amesteca in compozitie.

Se pun toate in supa si se mai fierb 15-20 minute la foc mic si se intorc la jumatatea timpului.

Cand sunt fierte se stinge focul, se pune capacul si se mai lasa 20-25 minute, pentru ca galustile sa fie si mai pufoase.

Se serveste cu patrunjel tocat presarat in farfurie sau smantana, cum va place.

Pofta Buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti separator, rosiile se oparesc 1-2 minute in apa clocotita, se curata de coaje si se paseaza prin strecuratoare.

2

Ca sa iasa pufoase galustile se stropesc in timpul fierberii cu apa rece.

3

Supa de rosii se poate face si cu orez, taietei, cartofi, dovlecei in loc de galusti.

RETETA IN IMAGINI

Supa de rosii cu galuste-0
Supa de rosii cu galuste-1
Supa de rosii cu galuste-2
Supa de rosii cu galuste-3
Supa de rosii cu galuste-4
Supa de rosii cu galuste-5
Supa de rosii cu galuste-6
Supa de rosii cu galuste-7
Supa de rosii cu galuste-8
Supa de rosii cu galuste-9
Supa de rosii cu galuste-10
Supa de rosii cu galuste-11
Supa de rosii cu galuste-12
Supa de rosii cu galuste-13
Supa de rosii cu galuste-14
Supa de rosii cu galuste-15
Supa de rosii cu galuste-16
Supa de rosii cu galuste-17

COMENTARII (64)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.07.2015, 16:46

antohecristina

antohecristina 1

18.01.2017, 10:41

este o supa delicioasa si sanatoasa!

antohecristina

antohecristina 1

18.01.2017, 10:42

Eu o fac cu galuste ,dar si cu orez sau paste fundite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!