Supa de scoici cu legume

de Sylvia in Fructe de mare, 22 Iul 2010 | 7678 vizualizari

 

Ieri a fost ziua de fructe de mare si pentru ca mereu pe langa scoicile marinate ( reteta casei ) mai testez cate o reteta noua ieri am facut acesata supa de scoici care a iesit super aromata si lejera.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru 2 portii avem nevoie de
  • 400 grame de scoici mai mici,
  • un morcov,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 2 cepe mici ( echalote am pus eu ),
  • o jumatate de ardei rosu,
  • un catel de usturoi,
  • sare ,
  • piper,
  • un varf de cutit de ardei iute maruntit,
  • 2-3 linguri de smantana lejera sau iaurt ( eu am pus iaurt ) , 
  • o lingura de verdeturi in functie de prefentie ( eu am pus un amestec cu ciboulette, patrunjel, usturoi uscat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de scoici cu legume:

Preparare: spalam si curatam bine scoicile si le lasam minim 30 de minute in apa rece, le pregatim apoi alaturi de celelalte legume curatate.


Punem intr-un vas cu apa rece scoicile la fiert. Le lasam sa fierba pret de 2-3 minute pana se deschid toate, curatand cu grija spuma. Luam casul de pe foc si il lasam acoperit cu un capac sa isi pastreze aroma.


Intre timp pregatim legumele taind ardeii patrate mici , ceapa fasii mici si morcovul lamele fine.


Intr-un vas unde am pus uleiul la incins adaugam legumele si sarea si le lasam la foc mic sa se patrunda putin. Dupa aceea strecuram scoicile si filtram bina apa in care au fiert si o adaugam peste legume. Lasam sa fiarba 10-12 minute si adaugam apoi ardeiul iute si usturoiul zdrobit. Punem inapoi scoicile pe jumatate din ele cu cochilii cealalta jumatate doar miezul lor. Le mai lasa sa coloteasca putin si dregem la final cu sare daca mai trebuie, adaugam iaurtul batut si verdeata. Inchidem focul si lasam vasul cu capac inca 2-3 minute . A iesit o supa super aromata si gustoasa, usor picanta exact cum imi place.


Recomand cu caldura aceasta reteta iubitorilor de fructe de mare, este plina de culoare si foarte aromata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de scoici cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Ina 1

23.07.2010, 21:13

cat de bine arata!

Teo 1

21.11.2010, 00:20

demult , treceau prin sate carute cu scoici; cumparau numai oamenii saraci, pe 1,2 oua;parintii mei nu luau niciodata; eu ma strecuram la niste vecini, care aveau5 copii si sorbeam si eu cate o lingura; doar gustul acela mi-a ramas, eu nu am facut niciodata ;bravo, Silvia !

Sylvia 1

21.11.2010, 11:55

Teo ce povesti minunate stii mereu ma urprinzi cu cate o poveste frumoasa, multi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu sos aromat și cus-cus