Supa de varza cu sunca de porc sarata

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 2 Ian 2018 | 3279 vizualizari

 


O  supa gustoasa  si de sezon. Insotita de o mamaligna avem un fel de mancare complet si delicios:)
N-am pus multe legume pentru a nu denatura gustul varzei
Un celebru bucatar francez François Pierre de La Varenne spunea "Quand je mange une soupe aux choux, je veux qu’elle ait goût de chou. " = Cand mananc o supa de varza vreau sa simt gustul verzei.
Puteti binenteles adauga morcovi, cartofi etc.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/supa-de-varza-cu-sunca-de-porc-sarata.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varză alba
  • 400 g de sunca cruda sarata (in saramura , nu prea grasa)
  • 400 g de sos de rosii ( cu piper de Sichuan pentru mine- reteta aici)
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 praz
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • cimbru uscat, 2 foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de varza cu sunca de porc sarata:

Spalati si curatati legumele.

Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece.

Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un pic de cimbru uscat.

Lasati sa fiarba 30 de minute, indepartand spuma in mod regulat.

Scoateti sunca si puneti deoparte apa in care a fiert.

Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt (eu am mixat-o).

Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Prajiti usor partea alba a prazului taiata marunt. Puneti sunca si prajiti impreuna. Adaugati varza tocata, sosul si bulionul de rosii si 1 l de zeama filtrata in care a fiert sunca.

Puneti piper si sare, 1 foaie de dafin si cimbru uscat.

Inchideti oala sub presiune si fierbeti 30 de minute (20-30 de minute in plus la o oala normala).

Verificati daca varza si sunca sunt fierte.

Puteti servi !

Daca vreti sa puneti cartofi si morcovi le curatati, taiati si le adaugati  cans mai raman 20 de minute.

Serviti cu paine completa sau cu mamaliga.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de varza cu sunca de porc sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

oanapl 1

05.01.2018, 23:05

Delicioasă!

dantes 1

09.01.2018, 09:38

Buna!

mihaelar63 1

02.01.2020, 00:43

Arata foarte bine !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de varza, cu carne