Supa deasa de dovlecei

de adnia in Supe, 2 Iun 2013 | 2644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -2 dovlecei mici
  • -1 morcov
  • -1 ceapa
  • -1/4 radacina de telina
  • -vegeta naturala
  • -1 legatura marar
  • -1 legatura patrunjel
  • -sare, piper, chilli, dupa gust
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa deasa de dovlecei:

Se curata radacinoasele, se taie cuburi marunte (sau dati prin razatoarea de la robot, cum am facut eu) si se pun la fiert in apa, impreuna cu vegeta naturala. Dupa ce s-au inmuiat aproape bine de tot, se stinge focul si se adauga dovleceii taiati fasii fine, fideluta (eu i-am pus pe razatoarea robotului si au iesit foarte bine--repede si fara truda:)) si verdeata tocata marunt, impreuna cu ceapa taiata solzisori (eu am avut o ceapa verde frageda).

Se acopera bine vasul cu capacul si se lasa 10 minute sa se inmoaie toate legumele (am folosit acest procedeu pt. a pastra cat mai multi nutrienti in legume--prin fierbere, acestia se pierd aproape in totalitate). Dupa ce supa noastra se mai racoreste putin, se adauga zeama de lamaie si se potriveste de sare, piper, chilli, verdeturi uscate, etc.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa deasa de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

adnia 1

02.06.2013, 22:54

vai, miha...am facut-o lata, din nou de data asta, sa stii ca febra e de vina!

Sim0na 1

03.06.2013, 11:17

Buna supita!

roxana_simona 1

05.06.2013, 14:49

foarte buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecei cu miros de toamna