Supa din rasol de pui, cu taitei lati

de RODIMUR in Supe, 17 Ian 2021 | 2804 vizualizari

 

Cu puțin efort și destul de repede, din 8-10 copănele de pui, câteva legume, o garnitură preferată și o salată adecvată puteți prepara două feluri de mâncare foarte gustoase și dietetice. Este exact ceea ce am făcut eu în urmă cu puțin timp, după ce a trecut perioada mâncărurilor bogate și consistente de Crăciun. Tare bune au fost, ambele feluri de mâncare și tare bine ne-am simțit!
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 10 copănele de pui
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 1 ceapă galbenă
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare extrafină
  • piper boabe
  • pătrunjel tocat
  • tăiței lați
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din rasol de pui, cu taitei lati:

Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Între timp se curăță și se spală: ceapa, usturoiul și rădăcinoasele. Dacă sunt prea mari, rădăcinoasele se pot înjumătăți. Ceapa și cățeii de usturoi se lasă întregi.

Când carnea a fiert, se strecoară supa printr-o strecurătoare deasă, prevăzută cu tifon, după care se pune la fiert, cu legumele pregătite între timp.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Se fierb pastele în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe amabalaj. Când au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece, sub jet, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Când legumele au fiert în supă, se condimentează după gust cu sare și piper, după care se adaugă pastele fierte și scurse de apă, pentru un ultim clocot, de 2-3 minute.

Se ia oala de supă de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

TIPS-URI

1

La început, copănelele se fierb la foc iute, dar după ce se adună spumă și se culege, se reduce intensitatea focului.

2

La supă, legumele se lasă întregi, sau dacă sunt prea mari, se pot înjumătăți.

3

Supa, mai ales de carne, trebuie neapărat strecurată printr-o strecurătoare deasă în care s-a pus o bucățică de tifon. O supă bună trebuie să fie limpede.

4

Fierbeți separat pastele, strecurați-le și clătiți-le cu apă rece. După ce s-au scurs de apă, se adaugă în supă, pentru ultimele 2-3 minute de fiert, nu mai mult, ca să nu se destrame.

5

Nu fierbeți niciodată pastele direct în supă, ca să nu se tulbure de la făina pe care o conțin și să schimbe gustul ei.

6

Puteți adăuga orice fel de paste doriți.

7

Adăugați pătrunjel tocat după ce ați luat oala de pe foc, sau chiar direct în farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rasol de pui, cu taitei lati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supă cu tăiței Soba