Supa rece de capsuni cu crochete de branza

de Panacris in Supe/Ciorbe, 7 Mai 2021 | 2897 vizualizari

 

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O combinație între dulce și sărat! Cred că poate intra cu success în colecția de “retete pascale” editia 2021!
 
De ceva timp mă bântuie rețeta aceasta, și dacă tot am făcut o razie în frigider și am găsit câteva căpșunele ce nu le mai dorea nimeni, că nu-s prea dulci, așa de la natură, în acest interval de timp, am considerat că e momentul să testez această rețetă interesantă. După ce am conspectat diverse rețete pe net, am ajuns la variant aceasta. Vă asigur că e tare faină, mă rog pentru cei care nu agreează combinația cu crochete de brânză o pot conusma ca atare, la desert. Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Căpșuni 500 g,
  • Zahăr tos cca. 250 g,
  • Miere 2 linguri,
  • Brânză cremoasă de vaci ușor sărată 200 g,
  • Vin roșu dulce Sânge de taur cca. 200 ml,
  • Crochete din brânză de capră cca. 200 g.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rece de capsuni cu crochete de branza:

Căpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot.

Apoi se pun într-un blender, împreună cu mierea și brânza cremoasă și se pasează energic până ce se obține o supă cremoasă.

Supa se lasă la rece cca. 2 ore, apoi se servește cu crochete de brânză.

 

Se ornează cu sferturi de căpșuni și frunze de mentă proaspătă. 

TIPS-URI

1

cel mai greu e să aștepți să se răcească! ;0

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece de capsuni cu crochete de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

11.05.2021, 08:39

Interesantă combinație!

Rahela Velicu 1

11.05.2021, 16:43

Arata super!

mihaelar63 1

12.05.2021, 05:08

Arata super !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarator