Supa-crema de conopida

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 20 Mai 2014 | 4324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1/4 praz
  • 3 -4 catei de usturoi
  • 1/2 dovlecel (curgete)
  • 2 cartofi mijlocii
  • 1 morocv
  • un cub de unt; putin ulei de malsine
  • sare, supa de pui(1 cub knorr) ,piper alb, putin parmezan ras
  • optional crutoane de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de conopida:

- curatam legumele si le taiem bucati potrivite. Spre deosebire de ciorbele noastre traditionale unde taiem in cubulete , la aceste supe-creme nu conteaza, deoarece se vor pasa toate cu robotul.

- Prazul taiat julien il punem in oala cu untul la calit si adaugam inca putin ulei de masline. Cand acesta s-a inmuiat adaugam usturoiul zdrobit cu lama cututului. Lasam inca 2 minute sa se intrepatrunda aromele si adaugam morcovul taiat bucati potricite si dupa 2 minute adaugam restul legumelor. Saltam si mai lasam 1 minut sa se amestece aromele, adaugam sare si turnam supa de pui fierbinte (sau apa fierbinte si un cub knorr de carne). Acoperim si lasam sa fiarba bine. Cand legumele s-au inmuiat pasam totul cu robotul vertical- Secreul sa iasa o supa potrivita e sa adaugam apa sau supa atat cat sa treaca putin peste legume. Si faptul ca am calit putin legumele ii da o savoare mai accentuata. Eu am invatat singura sa fac astfel supele si e diferenta mare intre cele in care doar s-au fiert legumele.

- Mai dam 2-3 clocote la supa crema si gustam. adaugam putin piper proaspat macinat si un catel de usturoi razuit proaspat  si servim cu parmezan ras in farfurie si crutoane de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (12)

deyutzky 1

21.05.2014, 12:56

imi place mult supa crema de conopida n-am incercat inca, dar cred ca e tare buna!

cristeena20 1

21.05.2014, 13:48

ce i-a dat gustul ff bun a fost catleul de usturoi razuit la final...

laura_n 1

21.05.2014, 14:40

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte