Supa-crema de conopida

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 20 Mai 2014 | 2382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1/4 praz
  • 3 -4 catei de usturoi
  • 1/2 dovlecel (curgete)
  • 2 cartofi mijlocii
  • 1 morocv
  • un cub de unt; putin ulei de malsine
  • sare, supa de pui(1 cub knorr) ,piper alb, putin parmezan ras
  • optional crutoane de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de conopida:

- curatam legumele si le taiem bucati potrivite. Spre deosebire de ciorbele noastre traditionale unde taiem in cubulete , la aceste supe-creme nu conteaza, deoarece se vor pasa toate cu robotul.


- Prazul taiat julien il punem in oala cu untul la calit si adaugam inca putin ulei de masline. Cand acesta s-a inmuiat adaugam usturoiul zdrobit cu lama cututului. Lasam inca 2 minute sa se intrepatrunda aromele si adaugam morcovul taiat bucati potricite si dupa 2 minute adaugam restul legumelor. Saltam si mai lasam 1 minut sa se amestece aromele, adaugam sare si turnam supa de pui fierbinte (sau apa fierbinte si un cub knorr de carne). Acoperim si lasam sa fiarba bine. Cand legumele s-au inmuiat pasam totul cu robotul vertical- Secreul sa iasa o supa potrivita e sa adaugam apa sau supa atat cat sa treaca putin peste legume. Si faptul ca am calit putin legumele ii da o savoare mai accentuata. Eu am invatat singura sa fac astfel supele si e diferenta mare intre cele in care doar s-au fiert legumele.


- Mai dam 2-3 clocote la supa crema si gustam. adaugam putin piper proaspat macinat si un catel de usturoi razuit proaspat si servim cu parmezan ras in farfurie si crutoane de paine prajita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

deyutzky 1

21.05.2014, 12:56

imi place mult supa crema de conopida n-am incercat inca, dar cred ca e tare buna!

cristeena20 1

21.05.2014, 13:48

ce i-a dat gustul ff bun a fost catleul de usturoi razuit la final...

laura_n 1

21.05.2014, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de brocoli si dovlecel