Supa-crema de dovleac cu sunca afumata

de gab_s19 in Supe, 24 Oct 2013 | 1271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel Hokkaido (cca. 1 kg)
  • 150 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 2 cepe mari
  • 200 ml frisca neindulcita
  • o lingurita de ghimbir ras sau uscat
  • o foaie de dafin
  • o jumatate de lingurita de chimen
  • 1 fir de patrunjel
  • o ceapa verde
  • 30 ml ulei (pentru prajit)
  • sare. putin piper
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac cu sunca afumata:

Sunca se taie cubulete si se pune la prajit in ulei(de preferat in aceeasi oala in care se va pregati supa). Dovleacului i se taie codita, se spala, se taie pe jumatate si i se scot semintele cu ajutorul unei lingurite.


Se curata ceapa si se taie si ea tot cubulete. Dupa ce sunca s-a rumenit, se scoate din oala si se pune de-o parte; ceapa se pune la prajit in uleiul in care s-a rumenit sunca. Dupa ce ceapa si-a schimbat culoarea, se adauga cubuletele de dovlecel, se amesteca si se lasa sa se inabuse cateva minute.


Se adauga si apa atat cat sa acopere cuburile de dovleac in intregime, ghimbirul, foaia de dafin si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 de minute, timp in care se mai amesteca din cand in cand prin oala.


Dupa ce bucatelele de dovlecel s-au fiert bine, se trage oana de pe foc, se scoate foaia de dafin si cu ajutorul unui mixer vertical se omogenizeaza supa pana cand devine foarte fina; daca este prea groasa, se mai adauga apa pana cand supa are consistenta dorita.


Se pune oala din nou la foc mic si se adauga si frisca neindulcita, patrunjelul tocat fin si sunca si se lasa sa dea in fiert. Se stinge focul si, la final, se adauga si ceapa verde taiata ineluse subtiri si piperul.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

- TABITA - 1

24.10.2013, 20:41

gab_s19 1

24.10.2013, 21:26

babi5 1

20.12.2014, 19:39

W

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac