Supa-crema de legume, cu kaizer si crutoane

de Oana in Supe, 25 Sep 2011 | 2581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un pastarnac
  • 1/2 telina mica
  • un dovlecel
  • un ardei gras rosu
  • o mana de broccoli
  • o mana fasole galbena
  • 25 g unt
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • 100 g kaizer feliat
  • crutoane
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de legume, cu kaizer si crutoane:

Legumele se curata, se spala, se taie in doua sau in patru si se pun la fiert cu 2 litri de apa. Se acopera oala cu capac. Se pastreaza cateva buchetele mici de broccoli pentru decor (eu am pus in supa doar cotoarele groase si verzi de la un broccoli proaspat, din cauza de mofturosi care observa punctisoare verzi in supa :))) Cand legumele sunt aproape fierte se adauga sare in supa. Se adauga si buchetelele de broccoli pentru decor si se lasa 2 minute sa fiarba, apoi se scot intr-un castronel cu apa rece. Se opreste focul si se strecoara supa. Legumele se mixeaza cu blenderul pana se obtine o crema fina. Se rastoarna inapoi in oala cu supa si se adauga untul. Se pune oala iar pe foc mic, amestecand mereu. Smantana se amesteca cu putina supa fierbinte si apoi se rastoarna in oala, amestecand cu un tel. Cand incepe sa fiarba se opreste focul.


Kaizerul feliat se taie fasii subtiri si se trage putin la tigaie, fara ulei, pana se rumeneste usor.


Se serveste supa calda, in boluri, decorata cu fasii de kaizer, buchetele de broccoli si crutoane.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de legume, cu kaizer si crutoane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

26.09.2011, 12:14

buna buna

jolygina 1

29.09.2011, 09:36

excelenta

Lau 1

03.10.2011, 09:35

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii