Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques

de lili2010 in Fructe de mare, 5 Mar 2011 | 4770 vizualizari

 

O supa care poate fi servita ca antreu atunci cand vrem sa ne impresionam invitatii :)

 

INGREDIENTE

  • 4 capatâni de usturoi
  • 500 ml smântâna lichida
  • 50g unt
  • scoici Saint-Jacques(câte 4 de persoana)
  • 2 legaturi bune de loboda verde sau spanac tânar
  • sare,piper,ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques:

Capatanile de usturoi se reteaza putin in varf cu ajutorul unui cutit , se stropesc cu putin ulei de masline, se invelesc in folie de aluminiu si se dau la cuptor(incins) 40 de minute.Apoi se curata si se pun impreuna cu smantana la fiert .Se mixeaza si se asezoneaza de sare si piper.Se pune din nou pe foc,daca este prea groasa,se adauga putina apa.



Loboda(sau spanacul) se spala si se plonjeaza cateva minute intr-o cratita cu apa clocotita,pana se inmoaie.Imediat se raceste cu apa rece si apoi se mixeaza.



Se strecoara produsul mixat,pentru a pastra doar partea lichida,care se pune pe foc cu unt pentru a-i da un aspect onctuos.Se asezoneaza cu sare si piper.



Scoicile St-Jacques(ale mele au fost congelate)le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei de masline .Se rumenesc cate 2-3 minute la foc iute pe fiecare parte(nu mai mult).Se scot pe hartie absorbanta si apoi se pun in farfurie impreuna cu supa si sosul de loboda.Am decorat cu cateva icre de hering afumat.



Se serveste calda.Pofta buna!







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Criss 1

15.03.2011, 16:02

Waw, ce bine arata! O reteta de "fite". Prezentarea de nota 10!

adry88 1

22.05.2011, 18:31

kukibella 1

16.05.2012, 15:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de lamaie