Taci si inghite

de merisor in Mancare copii, 19 Mai 2014 | 3248 vizualizari

 

A propus Simona reteta in concurs si mi-a facut pofta, asa ca am apelat la multicookerul din dotare si am prestat si eu bunaciunea asta.
Multumesc, Simonel pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte
  • 2 cani apa
  • 2 cani malai
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 150 gr branza telemea mixta
  • 1 carnat de casa
  • 4 oua
  • 50 gr cascaval
  • smantana pentru servit(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Inainte de a ne apuca de prepararea mamaligii pregatim celelalte ingrediente, adica sfaramam branza si prajim carnatul.


Punem laptele, apa si sarea in vasul multicookerului.


Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 30 de minute.


Cand lichidul din vas incepe sa fiarba adaugam putin cate putin malai si amestecam energic cu spatula, sa nu se formeze cocoloase. Pentru cine are, este bun un tel de silicon.


Dupa epuizarea malaiului putem sa punem capacul vasului si sa mai mestecam doar din cand in cand in mamaliga. Aceasta nu se va prinde de peretii vasului.


La final, cand a expirat timpul, adaugam untul si amestecam pana cand acesta se va topi si se va incorpora in mamaliga.


Rasturnam mamaliga pe un platou, stergem peretii vasului cu un servetel absorbant si ungem vasul cu putin unt.


Punem un rand de mamaliga in vas, apoi carnatul taiat feliute, inca un rand de mamaliga, branza si terminam cu un rand de mamaliga.


Umezim un poloinc cu apa si facem patru adancituri in mamaliga.


In fiecare adancitura vom pune cate un ou.


Asezam vasul in aparat si il conectam la sursa de curent. De la butonul MENU setam programul BAKE pentru 30 de minute(de la butonul COOKING TIME) si temperatura la 180 de grade( de la butonul TEMPERATURE).


Dupa expirarea timpului, deconectam aparatul de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si cu ajutorul unei spatule de silicon sau de lemn, portionam mamamaliga.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Xandrinne 1

19.05.2014, 23:11

Criss 1

20.05.2014, 05:41

JulyCris 1

20.05.2014, 09:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele