Taci si inghite ardelenesc

de Camelya in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2015 | 1692 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Motanel. El spune in descriere ca reteta originala nu are in compozitie carnati si afumatura si din acest motiv a numit aceasta bunatate 'Taci si inghite ardelenesc'. Eu am folosit doar carnaciori asa ca am numit-o la fel. A iesit o minunatie. Reteta este cu 3 oua, dar eu am folosit doar 2 pentru ca nu am mai avut. :) Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.

 

INGREDIENTE

  • 2 carnaciori
  • 1 cana cu malai
  • 3 cani cu apa
  • 1 lingurita de sare
  • 3 oua
  • 1 bucatica de branza de vaca
  • 1 bucatica de cascaval
  • 200 g smantana cu 25% grasime
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite ardelenesc:

Pentru inceput taiem carnaciorii in bucati potrivite si ii prajim intr-o tigaie incinsa. Nu avem nevoie de ulei deoarece isi vor lasa carnaciorii grasimea. Lasam la foc potrivit pana se rumenesc iar apoi ii scoatem pe servetele absorbante. Punem apa la fiert cu lingurita de sare si putin ulei de masline. Cand este gata o lasam la racit aproximativ 15 minute. Intre timp dam pe razatoare bucatica de branza si cea de cascaval,apoi le amestecam cu smantana. Intr-un vas termorezistent punem un strat de mamaliga,peste care punem un strat din compozitia de branzeturi cu smantana si asezam uniform jumatate din cantitatea de carnaciori. Se mai pune inca un strat de mamaliga peste care punem restul de compozitie de branzeturi cu smantana si asezam uniform feliile de carnaciori. Acoperim cu restul de mamaliga si radem deasupra cascaval. Introducem vasul in cuptorul preincalzit si lasam la 180 grade C pana incepe sa se rumeneasca putin la suprafata. Scoatem tava din cuptor si facem trei adancituri cu un polonic. In fiecare adancitura vom pune cate un ou spart. Introducem din nou vasul la cuptor si il lasam pana ouale se rumenesc frumos. Se lasa putin la racit. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Serviti cu smantana.

2

Puteti pune si bacon sau orice fel de afumatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Camelya 1

11.11.2015, 10:05

Multumesc tuturor!

Gherca Daniela 1

11.11.2015, 13:58

Camelya 1

11.11.2015, 21:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sparanghel la cuptor