Tahina

de Doralinda in Mancaruri de post, 1 Dec 2012 | 2673 vizualizari

 

E o crema de susan,cred ....nu stiu exact traducerea in romana ptr ca nu am mancat-o pana acum vreo 10 ani! Dar e un aperitiv minunat, banuiesc ca e foarte folosit in bucataria araba mai mult, dar eu am invatat-o de la soacra.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr crema de susan
  • sucul de la o lamaie
  • O lingurita chimion
  • sare dupa gust
  • putina apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahina:

Punem intr-un bol crema de susan, apoi turnam incet si amestecand, apa si sucul de lamaie. Punem apa si lamaie dupa gust, pana cand devine o crema deschisa la culoare si foarte moale. La inceput cand veti turna apa, se va intari si schimba culoarea, dar nu va speriati, e normal, apoi se va deschide pe timp ce veti adauga si zeama de lamaie. Potriviti de sare si presarati chimion pe deasupra cand e gata. Se serveste cu piftie ( pita ).

 

TIPS-URI

1

O puteti adauga si la salata de vinete, merge perfect in loc de maioneza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Doralinda 1

02.12.2012, 14:19

Nu postez retete romanesti ptr ca nu stiu multe, si ptr ca sunteti voi care aveti experienta mare in bucataria romaneasca si invat de la voi bucatarasi!

Panacris 1

02.12.2012, 22:51

Buna rau Tahina, de vreo 2 ani, am cunoscut-o si eu, cu lipie arabeasca e super

Doralinda 1

03.12.2012, 00:39

Asa e! Mmmmm am facut ieri si azi nu am mai gasit nimic! A "lins-o " sotul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu susan si mac