Taietei chinezesti cu legume si somon

de Sylvia in Paste, 4 Aug 2010 | 11403 vizualizari

 

Aseara ma gandeam ce sa pregatesc rapid, in nu mai mult de zece minute ca sa pot sa stau linistita sa ma uit la film, ma gandeam clar la ceva salata sau mancare chinezeasca dar a castigat cea din urma pentru ca nu facusem de ceva vreme.Am deschis frigiderul si dupa o revizie rapida am stabilit clar : taietei chinezesti cu somon afumat si ceva legume

 

INGREDIENTE

  • 80 de grame de taietei chinezesti cu ou,
  • o lingurita ulei de masline ( puteti sa nu fiti chiar asa zgarciti ca mine cu uleiul ) ,
  • o jumatate de morcov,
  • cateva pastai late verzi,
  • 2 felii de somon afumat ( puteti sa il inlocuiti cu pui sau alt peste afumat ) ,
  • un fir de ceapa verde,
  • o lingura de sos Nuoc Mam ( este un sos care se foloseste la paste si ls pachetelele de vara chinezesti se poate inlocui cu un sos de soia diluat in proportie de 1/2 cu apa ) ,
  • un varf de cutit de pudra de ghimbir,
  • un varf de cutit de amestec pentru mancarea asiatica ( are boia, piper de Sichuan, coriandru, ceapa si ghimbir uscat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu legume si somon:

Intr-un wok nu foarte mare puneti ulei de masline si apoi adaugati fasolea verde taiata bucatele si morcovul ( eu  l-am facut aschii ) si lasati pret de 3-4 minute la foc mic.  Dupa aceea se  adauga somonul taiat bucatele si ceapa verde rondele, sosul Nuoc Mam si condimentele si se mai lasa 3 minute. Daca focul e mic nu trebuie pusa apa, daca vi se pare ca scade prea tare adaugati o jumatate de cescuta de apa.

Dupa cele trei minute de cand ati adaugat somonul si ceapa puteti adauga pastele fierte in prealabil conform indicatiilor de pe cutie, cele cu ou se fierb in 3-4 minute .

Se amesteca cu grija cu o spatula de lemn si se mai pot adauga condimente, eu am mai presarat putina pudra de ghimbir.  Pozele nu sunt ele foarte reusite  nu prea ma ajuta lumina din bucatarie seara dar taieteii  au fost execelenti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu legume si somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mena29 1

04.08.2010, 20:03

Si eu,si eusunt topita dupa somon(dupa peste in general,gatit in orice fel) dar somonul e

Teo 1

04.08.2010, 23:32

Are culoare, nu gluma !dar f'frunza e '' modelata''

Corinuta 1

05.08.2010, 00:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu legume