Taitei de casa

de RODIMUR in Paste, 21 Iun 2017 | 1891 vizualizari

 

 
 
 
Majoritatea oamenilor ar întreba astăzi de ce să facem tăiței, când există atâtea tipuri de paste făinoase de vânzare și când suntem atât de ocupați... Ei, bine, eu cred că, din când în când merită să facem tăiței de casă, pentru a simți gustul special al produsului de casă, pentru a trăi senzații gustative de odinioară (sau pe care nu le-am simțit niciodată) și ca să fim mândri de ce suntem în stare.
Pentru că nu e deloc greu să facem tăiței...
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă de găină de curte
  • 350-400 grame făină albă
  • 1 praf de sare
  • apă, pentru un aluat elastic, potrivit de moale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:


Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă.


Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se ia o bucată de aluat și se întinde bine cu sucitorul, pe planșeta presărată cu făină. După ce ați întins bine foaia, se dă deoparte, pe un plan drept tapetat cu făină și se continuă aceeași operațiune cu celelalte bucăți de aluat. Toate foile se lasă puțin la uscat, după care se taie fâșii, pe dimensiunea aparatului de făcut tăiței. Se ia fiecare fâșie, se trece prin aparat, după care se pun tăițeii la uscat, pe un plan drept, sau atârnați pe o vergea.


Tăițeii se lasă la loc curat, umbros și aerisit, ca să se usuce complet, după care se pun în pungi de hârtie sau de pânză de bumbac și se depozitează în cămară, la un loc ferit de căldură și umezeală.

TIPS-URI

1

Folosiți ouă de la găini de curte (sunt mai galbene, mai gustoase și mai sănătoase).

2

 Întindeți foaia cât de subțire puteți.

3

 Dacă nu aveți aparat pentru tăiței, puteți să tăiați foile cu cuțitul. Lăsați foile să se zvânte mai bine, dați-le cu multă făină, ca să nu se lipească unele de altele, când le veți rula sau suprapune și tăiați-le cum doriți. Apoi procedați la uscarea și depozitarea lor, conform recomandărilor din rețetă.

4

Nu faceți cantități mari de tăiței, decât dacă aveți nevoie. E mai bine să aveți tăiței proaspăt făcuți, pentru că nu durează mult prepararea lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

24.06.2017, 14:39

Mie-mi plac mult tăițeii de casă și nu-mi fac deloc probleme în privința glutenului...Mii de generații au crescut cu gluten (care este natural, nu sintetic) și n-au pățit nimic...Sper să găsești până la urmă ce-ți dorești!

cristinutanicolita 1

24.06.2017, 21:46

Cei mai buni!

RODIMUR 1

24.06.2017, 22:52

Așa este, Cristinuța! Merci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bezele Panda

de RODIMUR 7

la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

ieri la 21:14

Chec cu mure

de Lau 9

ieri la 20:34

Desert cosulete cu mousse de ciocolata

de Lau 9

ieri la 18:21

RETETA RECOMANDATA
Taietei de casa