Taitei de casa fara ou.

de lilik in Paste, 18 Noi 2012 | 4793 vizualizari

 

Sunt tare buni si astia fara ou,mai ales atunci cand postim si nu vrem sa renuntam la taiteii facuti in casa..

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 150 gr faina de grau dur
  • 150-160 ml apa caldutza
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa fara ou.:

Cernem cele 2 tipuri de faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi facem o fantana la mijloc si icorporam treptat apa,amestecand cu o furculita.

Cand am adaugat toata apa,incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine omogen,apoi il invelim in folie transparenta si il lasam 30-40 de minute deoparte.

Trascurs timpul intindem aluatul in foaie subtire(se poate impartii in 2 si face 2 foi mai micute),cu cat este mai subtire cu atat mai bine(mama mea zicea ca trebuie sa fie ca "foita de tigara").
Foaia obtinuta o taiem in 2 sau 4 si le punem pe un prosop curat sa se usuce putin(nu prea tare ca se farama cand taiem taiteii),apoi impachetam foile si cu un cutit taiem taiteii(sau pasta de marimea pe care o vrem).

Ii folosim dupa plac.

 

TIPS-URI

1

din aceste cantitati ies circa 400-500 gr paste.

RETETA IN IMAGINI

Taitei de casa fara ou.-0
Taitei de casa fara ou.-1
Taitei de casa fara ou.-2
Taitei de casa fara ou.-3
Taitei de casa fara ou.-4
Taitei de casa fara ou.-5
Taitei de casa fara ou.-6

COMENTARII (20)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:11

Sim0na

Sim0na 1

19.11.2012, 20:53

n-am facut niciodata fara ou.. Trebuie incercat!

alba_zori

alba_zori 1

19.11.2012, 21:18

arata bine,poti sa lucrezi ca bucatareasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!