Taitei de casa fara ou.

de lilik in Paste, 18 Noi 2012 | 5279 vizualizari

 

Sunt tare buni si astia fara ou,mai ales atunci cand postim si nu vrem sa renuntam la taiteii facuti in casa..

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 150 gr faina de grau dur
  • 150-160 ml apa caldutza
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa fara ou.:

Cernem cele 2 tipuri de faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi facem o fantana la mijloc si icorporam treptat apa,amestecand cu o furculita.


Cand am adaugat toata apa,incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine omogen,apoi il invelim in folie transparenta si il lasam 30-40 de minute deoparte.


Trascurs timpul intindem aluatul in foaie subtire(se poate impartii in 2 si face 2 foi mai micute),cu cat este mai subtire cu atat mai bine(mama mea zicea ca trebuie sa fie ca "foita de tigara").

Foaia obtinuta o taiem in 2 sau 4 si le punem pe un prosop curat sa se usuce putin(nu prea tare ca se farama cand taiem taiteii),apoi impachetam foile si cu un cutit taiem taiteii(sau pasta de marimea pe care o vrem).


Ii folosim dupa plac.

 

TIPS-URI

1

din aceste cantitati ies circa 400-500 gr paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa fara ou." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:11

Sim0na 1

19.11.2012, 20:53

n-am facut niciodata fara ou.. Trebuie incercat!

alba_zori 1

19.11.2012, 21:18

arata bine,poti sa lucrezi ca bucatareasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa