Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Sunt tare buni si astia fara ou,mai ales atunci cand postim si nu vrem sa renuntam la taiteii facuti in casa..
Cernem cele 2 tipuri de faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi facem o fantana la mijloc si icorporam treptat apa,amestecand cu o furculita.
Cand am adaugat toata apa,incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine omogen,apoi il invelim in folie transparenta si il lasam 30-40 de minute deoparte.
Trascurs timpul intindem aluatul in foaie subtire(se poate impartii in 2 si face 2 foi mai micute),cu cat este mai subtire cu atat mai bine(mama mea zicea ca trebuie sa fie ca "foita de tigara").
Foaia obtinuta o taiem in 2 sau 4 si le punem pe un prosop curat sa se usuce putin(nu prea tare ca se farama cand taiem taiteii),apoi impachetam foile si cu un cutit taiem taiteii(sau pasta de marimea pe care o vrem).
Ii folosim dupa plac.
1
din aceste cantitati ies circa 400-500 gr paste.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult