Tajine de porc cu fructe uscate

de papabundetot in Porc, 26 Dec 2013 | 4124 vizualizari

 

Am vazut odata la o emisiune TV genul asta de preparat si pentru ca eu nu mananc carne de miel,si foarte rar carne de vita,l-am adaptat la gustul meu. Este un preparat plin de arome si daca va place gustul dulce-sarat va va placea cu siguranta si acest fel de mancare.

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 300 gr pulpa porc
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de stafide,
  • 5 caise uscate,
  • 5 smochine uscate,
  • 5 curmale uscate
  • o lingurita chimen macinat,
  • turmenic,
  • cuisoare macinate,
  • anason macinat,
  • boia
  • sos soia,
  • sos worchester,
  • sos tabasco,

Pentru garnitura:

  • 100 gr galbiori
  • 100 gr hribi
  • taitei chinezesti cu ou
  • 1 catel de usturoi
  • nucsoara,sos soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de porc cu fructe uscate:

Carnea: Am curatat si tocat marunt ceapa si usturoiul,le-am pus intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat toate condimentele,apoi carnea si fructele uscate, pe carele-am taiat cubulete mici,am pus apa cat sa acopere totul pana la jumatate si dupa ce a dat in clocot pe aragaz,am pus oala in cuptor unde am lasat-o sa se gateasca la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si 10 min.

Garnitura:Am pus o oala cu apa si sare la foc,am lasat-o sa dea in clocot,am oprit focul si am scufundat apoi taiteii pe care i-am lasat in apa oparita conform indicatiilor de pe ambalaj 4 minute,apoi i-am scurs de apa si i-am lasat deoparte.

Intr-o tigaie am calit 1 catel de usturoi tocat marunt,apoi am adaugat ciupercile,sosul de soia,nucsoara si am lasat ciupercile la foc pana s-au gatit frumos.La sfarsit am adaugat si taiteii,am amestecat si am servit apoi alaturi de tajine.O mancare foarte buna si aromata pe care o recomand celor care doresc sa o incerce.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de porc cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Porc chinezesc