Tajine de porc cu fructe uscate

de papabundetot in Porc, 26 Dec 2013 | 1898 vizualizari

 

Am vazut odata la o emisiune TV genul asta de preparat si pentru ca eu nu mananc carne de miel,si foarte rar carne de vita,l-am adaptat la gustul meu. Este un preparat plin de arome si daca va place gustul dulce-sarat va va placea cu siguranta si acest fel de mancare.

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 300 gr pulpa porc
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de stafide,
  • 5 caise uscate,
  • 5 smochine uscate,
  • 5 curmale uscate
  • o lingurita chimen macinat,
  • turmenic,
  • cuisoare macinate,
  • anason macinat,
  • boia
  • sos soia,
  • sos worchester,
  • sos tabasco,

Pentru garnitura:

  • 100 gr galbiori
  • 100 gr hribi
  • taitei chinezesti cu ou
  • 1 catel de usturoi
  • nucsoara,sos soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de porc cu fructe uscate:

Carnea: Am curatat si tocat marunt ceapa si usturoiul,le-am pus intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat toate condimentele,apoi carnea si fructele uscate, pe carele-am taiat cubulete mici,am pus apa cat sa acopere totul pana la jumatate si dupa ce a dat in clocot pe aragaz,am pus oala in cuptor unde am lasat-o sa se gateasca la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si 10 min.


Garnitura:Am pus o oala cu apa si sare la foc,am lasat-o sa dea in clocot,am oprit focul si am scufundat apoi taiteii pe care i-am lasat in apa oparita conform indicatiilor de pe ambalaj 4 minute,apoi i-am scurs de apa si i-am lasat deoparte.


Intr-o tigaie am calit 1 catel de usturoi tocat marunt,apoi am adaugat ciupercile,sosul de soia,nucsoara si am lasat ciupercile la foc pana s-au gatit frumos.La sfarsit am adaugat si taiteii,am amestecat si am servit apoi alaturi de tajine.O mancare foarte buna si aromata pe care o recomand celor care doresc sa o incerce.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de porc cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MIUTA 1

26.12.2013, 16:16

Rocsi 1

26.12.2013, 16:31

Constelatialeu 1

26.12.2013, 18:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tochitura olteneasca